Ο Βασίλειος Κωστέτσος σκηνοθετεί τη δική του μόδα στο Ηρώδειο

o-kostetsos-sto-irodeio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο Βασίλειος Κωστέτσος ξέρει να στήνει σόου-υπερπαραγωγές. Και τώρα που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για επίδειξη μόδας με άρωμα Ελλάδας, κλείνουμε ήδη θέση στην πρώτη σειρά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Την αρχή έκαναν οι Zeus + Dione, αν και προτού καν προλάβουν να τυπωθούν και να σταλούν οι προσκλήσεις για την επίδειξη, η εκδήλωση είχε ματαιωθεί, χωρίς να γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους.

Αυτή τη φορά ο Βασίλειος Κωστέτσος ζήτησε την πλατεία του Ηρωδείου για να σκηνοθετήσει τη δική του μόδα, το Σάββατο 31 Μαρτίου, μια συλλογή που θα φωτογραφηθεί και θα κινηματογραφηθεί στο ιδανικό σκηνικό.

Ο Έλληνας σχεδιαστής που στη δεκαετία του '90 αποκαλούνταν «Versace της Ελλάδας», ήταν εκείνος που συνήθιζε να φέρνει τα τοπ μοντέλα της εποχής, όπως την Cindy Crawford, την Christy Turlington, την Naomi Campbell, την Carla Bruni και την Claudia Schiffer, για να δημιουργήσει τον απαραίτητο θόρυβο γύρω από την ελληνική μόδα.

Αν και από το ΚΑΣ μιλούν για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής, εμείς θα ρίξουμε λίγο τους τόνους και θα πούμε πως πρόκειται για επίδειξη πρετ-α-πορτέ καθώς για να συστήνεσαι ως κουτυριέ πρέπει να ανήκεις στους επίλεκτους του Chambre Syndicale de la Haute Couture στο Παρίσι.

Αλλά τι σημασία έχει; Η επίδειξη έχει προγραμματιστεί για τηις 13.00 το μεσημέρι, δεν θα ξεπεράσει τη μισή ώρα και θα την παρακολουθήσουν 200 θεατές. Και από μοντέλα; Θα περιμένουμε να δούμε 30 μοντέλα με δημιουργίες του Βασίλειου Κωστέτσου, που θα περπατούν υπό τις μελωδίες κλασικής μουσικής.

Τι άλλο να περιμένουμε; Ο αύλειος χώρος του Ηρωδείου «θα δίνεται κατά περίπτωση και όχι πολύ συχνά», διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση. Πώς αποδίδεται αυτό σε ελεύθερη μετάφραση; Ποτέ μη λες ποτέ. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com