Θέλετε να μάθετε πρώτες τις τάσεις για τον επόμενο χειμώνα;

2019a
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Δεν βιαζόμαστε σε καμία περίπτωση να έρθει το φθινόπωρο και ο χειμώνας, αλλά μας αρέσει πάντα να κοιτάμε λίγο μπροστά. Οι σχεδιαστές έδειξαν τι τους εμπνέει κι εμείς μπορούμε να δούμε τι μας πηγαίνει. Στο μάτι αρχικά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Δυναμικά, κόκκινα χείλη. Με το κίνημα των απόλυτων σταρ να περπατούν στο κόκκινο χαλί με μαύρα, σεμνά ρούχα για αλλαγή, τατουάζ με μηνύματα, ακτιβίστριες για συνοδούς, ήταν αναμενόμενο να βγουν επιπλέον μυστικά όπλα στην πασαρέλα. Δείτε τα μοντέλα στους οίκοιυς Rochas, Alexander McQueen, Erdem και θα πάρετε τα …πάνω σας.

2. Άστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα… Είναι αυτό που λέμε επιμελώς ατημέλητα. Δηλάδή χαλαρές μπούκλες, υγιή, γυαλιστερά μαλλιά που δεν φωνάζουν απαραίτητα κομμωτήριο αλλά κοντίσιονερ. Ή, κάντο όπως ο Balmain και ο Derek Lam.

3. Πανκ μαύρες γραμμές στα μάτια. Με έντονες επιρροές και πάλι από το Λονδίνο και την πανκ σκηνή των eighties, κλασικοί οίκοι που παράγουν τάσεις, από την Max Mara στον Dior και από εκεί στην Miu Miu, είδαμε αϊλάινερ που …βγάζει μάτι. Και μας αρέσει.

4. Βλεφαρίδες δανεικές από τη δεκαετία του '60, πιο μακριές, πιο πυκνές, ακόμη πιο έντονες. Μαθήματα νοσταλγίας από τον Givenchy, τον Valentino, τον Moschino, την Anna Sui.

5. Γκλίτερ παντού. Ήδη από το φετινό καλοκαίρι έχουμε καταλάβει ότι το πρόσωπο μας πρέπει να γυαλίζει, στα βλέφαρα, στα μήλα, στα μαλλιά, στο δέρμα μας. Την διάθεση, χωρίς το ηλιοκαμένο δέρμα και την υπερβολή, θα συναντήσουμε στις προτάσεις των οίκων Chanel και Maison Martin Margiela, για τον χειμώνα του 2019. 

6. Μακιγιάζ γραφείου. Ας είναι καλά ο Alexander Wang που μας φροντίζει με μαλλιά τραβηγμένα πίσω, αναφορές στη δεκαετία του '80, για τα κοκκαλάκια κυρίως, και σεμνό μακιγιάζ για σεμνά εργαζόμενα κορίτσια του σήμερα.

7. Βαμμένα κόκκινα μαλλιά. Αν υπάρχει μια απόχρωση που ξεχωρίζει την επόμενη σεζόν, στα μαλλιά κυρίως, αυτή είναι η κόκκινη. Φανταστείτε έντονη βαφή, κόκκινο σαν χέννα, εκτυφλωτικό, σε κοντά ή μακριά μαλλιά, με ρούχα Alexander Wang, Marc Jacobs, Miu Miu και ένταση. Pump up the volume.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com