Πόσο έχει εξελιχτεί ο κόσμος της ομορφιάς για τους άνδρες;

andras-kathreftis1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον. Και δεν λέμε ξαφνικά να πάμε στο άλλο άκρο, αυτό της υπερβολής, αλλά γιατί να μην φροντίζουν και οι άνδρες το δέρμα τους λιγάκι παραπάνω, μαζί με την εικόνα τους; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ένας σύγχρονος άνδρας πρέπει να βρίσκει χρόνο για να περιποιείται το δέρμα του, δηλαδή, να βάζει κρέμα ημέρας και νύχτας, διακριτικά πάντα, χωρίς να το διατυμπανίζει, να φροντίζει το δέρμα του πριν και μετά το ξύρισμα, με τα προϊόντα που του ταιριάζουν, να τον ενδιαφέρει η σωστή ενυδάτωση και να φοράει αντιηλιακό.

Ο άνδρας του σήμερα επίσης μπορεί τακτικά να περιποιείται τα νύχια του, με μανικιούρ και πεντικιούρ, ώστε να είναι ελκυστικά τα άκρα του και όχι απεριποίητα.

Με τόσα barber shops αλλά και παραδοσιακά κουρεία, θα πρέπει να φροντίζει να είναι πάντα σωστά κουρεμένα τα μαλλιά του, καλοξυρισμένα, γυαλιστερά, υγιή, ενώ το ίδιο ισχύει και για το μούσι, που έχει εξελιχτεί σε...τέχνη.

Τι θα μπορούσε σίγουρα να αγνοήσει; Το κονσίλερ, το μέικαπ, το λιπ-γκλος, το βερνίκι νυχιών, τη μάσκαρα, το μολύβι ματιών… Μη γελάτε. Τα έχουμε δει όλα, μη νομίζετε ότι δεν τα παρατηρούμε. Επειδή δεν μιλάμε; Η ομορφιά δεν πρέπει να φωνάζει, μόνο να ψιθυρίζει. Μια υπόθεση, ειδικά για τους άνδρες, αυστηρά προσωπική.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com