Το Harvard προσφέρει μαθήματα αρχιτεκτονικής διαδικτυακά και δωρεάν

harvard-2

Το Department of Architecture του Harvard. 

ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Αυτό είναι το ωραιότερο νέο που θα μπορούσαμε να μάθουμε, ειδικά σε μια εποχή που όλοι αναζητάμε νέους τρόπους έκφρασης και διοχέτευσης ενέργειας. Πότε αρχίζουν οι εγγραφές; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Aν το όνειρο σας ήταν να γίνετε μια μέρα αρχιτέκτονας, να η ευκαιρία. Το Harvard Graduate School of Design ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λανσάρει στο Ίντερνετ μια αποκλειστική σειρά μαθημάτων που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει από τον υπολογιστή του, χωρίς να ζει απαραίτητα στην Αμερική.

Το Harvard Graduate School of Design.

Για τους ενδιαφερόμενους, αξίζει να γνωρίζουν πως πρόκειται για μια σειρά μαθημάτων που θα έχουν διάρκεια 10 εβδομάδες, για να μπορεί κάποιος να μάθει μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες, τι σημαίνει αρχιτεκτονική, όλα τα μυστικά της, ακόμη και ιστορία με τα πιο σημαντικά και αναγνωρίσιμα κτίρια όλων των εποχών πάνω στον παγκόσμιο χάρτη.

Στην περιγραφή του Harvard για το μάθημα της αρχιτεκτονικής γίνεται σαφές πως «θα μάθετε να «διαβάζετε» την αρχιτεκτονική, σαν έναν πολιτιστικό τρόπο έκφρασης, μαζί και τεχνολογικό επίτευγμα». Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε διαδικτυακά μαθήματα με ιστορικό περιεχόμενο, ασκήσεις, σχέδιο, ακροβατώντας ανάμεσα στην έρευνα για θέματα ιστορίας, πολιτισμού και αρχιτεκτονικής.

Τέσσερις ακαδημαϊκοί αρχιτέκτονες του Πανεπιστημίου έχουν αναλάβει τον συντονισμό και τη διδασκαλία, όσοι συμμετέχουν δεν θα πάρουν στα χέρια τους απολυτήριο αλλά ένα δίπλωμα που θα επιβεβαιώνει ότι παρακολούθησαν το μάθημα. Απόφοιτος Harvard κι εσείς; Τι σύμπτωση. Κι εγώ...

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com