Athens Xslusive Designers Week: Lefkon για τα λευκότερα λευκά της μόδας

lefkon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

H Eιρήνη-Λουίζα Ανδρικοπούλου αποθεώνει το λευκό και το γαλάζιο.

H Eιρήνη-Λουίζα Ανδρικοπούλου, που υπογράφει τις συλλογές για το brand Lefkon μοιάζει να αγαπάει τις γήινες αποχρώσεις, να επενδύει στο κλασικό, ακόμη κι αν φοράει ζώνη, να παίζει με κουμπιά και τσέπες, να αποθεώνει το λευκό και το γαλάζιο. Πώς θα την αναγνωρίσουμε άραγε στον διαγωνισμό για την ανάδειξη νέων ταλέντων στην Athens Xslusive Designers Week στο Ζάππειο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μόδα στην Ελλάδα του σήμερα;

Η ενασχόληση με τη μόδα αποτελεί προσωπική ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας. Αγαπώ οτιδήποτε εμπλέκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός ρούχου και κάνω αυτό που αγαπώ για να είμαι καλά. Ειλικρινά αν έβαζα τον παράγοντα «μόδα στην Ελλάδα του σήμερα» μπορεί και να μην το είχα αποφασίσει...

Πώς θα περιγράφετε τη συλλογή που ετοιμάσατε σε έναν υποψήφιο αγοραστή του εξωτερικού, αν κλεινόσασταν στο ασανσέρ μαζί του;

 Αν  κλεινόμουν στο ανανσέρ μαζί του θα είχα πολύ χρόνο να του περιγράψω όλη τη φιλοσοφία πίσω από τη συλλογή. Θα σας πω μόνο πως θα ξεκινούσα. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Μίνιμαλ γραμμές, γήινες αποχρώσεις και γεωμετρικές λεπτομέρειες συνδυάζονται και συμβάλλουν σε ένα δυνατό σοφιστικέ αποτέλεσμα. Πρωτοτυπία και μοναδικότητα μέσα από την απλότητα.

Ποιους σχεδιαστές ή οίκους θαυμάζετε και γιατί;

Από πού να ξεκινήσω; Από τις πιο αγαπημένες μου είναι η Chanel γιατί έσπασε τους κανόνες και εισήγαγε την άνεση στα γυναικεία ρούχα. Οι Ashley Olsen και Mary-Kate Olsen για τις συλλογές τους και το στιλ τους, o Alexander McQueen για τη δημιουργία ρούχων - έργων τέχνης.

Tι είναι αυτό που σας κάνει να διαφέρετε από τους συνάδελφους σας σχεδιαστές;
+
Ποια είναι η ταυτότητα του brand που φέρει την υπογραφή σας;

Όλες οι συλλογές αποτελούνται από χειροποίητα πατρόν που δουλεύονται από εμένα προσωπικά με τεχνικές υψηλής ραπτικής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άψογη εφαρμογή και την πρωτοτυπία, η οποία, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής ποιότητας φυσικά υλικά συνθέτουν ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής. Ο μινιμαλισμός είναι ο κοινός παρονομαστής σε κάθε συλλογή. Η συνέπεια στις συγκεκριμένες αρχές και η διαρκής προσπάθεια για διαχρονικές συλλογές έχει ως αποτέλεσμα το brand να έχει αποκτήσει τη δική του ταυτότητα.

Ποια είναι η ιδανική μούσα-γυναίκα για τα ρούχα σας;

Η γυναίκα του σήμερα που δεν ορίζεται από την ηλικία της, είναι δυναμική και ανεξάρτητη,  θέλει να είναι καλοντυμένη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η γυναίκα που η προσωπικότητά της προηγείται όλων, την ενδιαφέρει να είναι ξεχωριστή, μοναδική και δίνει σημασία στην ποιότητα.

Πώς φαντάζεστε την προσωπική σας διαδρομή στην ελληνική μόδα να εξελίσσεται τα επόμενα πέντε χρόνια;

Στόχος είναι η Lefkon να είναι ένα brand το οποίο θα έχει στο DNA του τη φιλοσοφία της Ελλάδας αλλά θα έχει εξελιχθεί σε διεθνές brand. Μέσα από τη δουλειά μου θέλω να ενημερωθεί ο κόσμος για το «ethical fashion» και να αρχίσει να αναρωτιέται και να δίνει σημασία στο πως, από ποιόν και υπό ποιες συνθήκες φτιάχνονται τα ρούχα του.

Διαβάστε περισσότερα για την Εβδομάδα Μόδας στο Ζάππειο. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com