Ξέρετε να βάζετε σωστά την κρέμα ημέρας (ή νύχτας);

serum-matia-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Έχει σημασία αν το παρακάνετε με την ποσότητα ή αν φροντίζετε πάντα να κάνετε μασάζ στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια; Αν ακούσουμε τι λένε οι «ειδικοί», μάλλον έχει και δεν το ξέρουμε. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η ομορφιά έχει αυστηρούς κανόνες, κι αν θέλουμε να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα, οφείλουμε να είμαστε ενήμερες για οτιδήποτε καινούργιο συμβαίνει ή αποδεικνύεται με την εμπειρία του χρόνου.

Κι επειδή μαθαίνουμε από τα λάθη μας και από τα λάθη των άλλων, καλό είναι να βελτιωθούμε και να αλλάξουμε ορισμένες συνήθειες.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αν υιοθετούμε τη σωστή τεχνική θα μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες, να λειάνουμε τις γραμμές, να αποφύγουμε τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους.

Γιατί ακόμη κι αν χρησιμοποιούμε τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς εδώ και χρόνια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και σωστός και λάθος τρόπος χρήσης. Οπότε ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα.

Δεν χρειάζεται να βάζουμε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα από την κρέμα ημέρας ή νύχτας, γιατί αυτό μπορεί να συμβάλει σε επιπλέον πρήξιμο στα βλέφαρα ή ακόμη και να δημιουργήσει ερυθρότητα. Ποια είναι η σωστή ποσότητα; Όσο κι ένα μπιζέλι, ποσότητα που φτάνει και για τα δύο μάτια.

Δεν χρειάζεται να πιέζουμε τα μάτια μας επίμονα στο ίδιο σημείο, αλλά είναι προτιμότερο να κάνουμε ένα μικρό μασάζ στα δάχτυλα μας πρώτα και μετά να απλώνουμε την κρέμα κάτω από τα μάτια. Απαλές κινήσεις με δύο δάχτυλα είναι ο ιδανικός ρυθμός.

Ιδανικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το κόκκαλο κάτω από τα φρύδια. Κι εμείς θα κοιμόμαστε ήσυχες. Σαν την Ωραία Κοιμωμένη που συνάντησε την Χιονάτη.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com