Σας αρέσουν οι αντίκες;

karekla-antika
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Δεν είναι εύκολο να έχεις το μάτι, την αισθητική και τη διάθεση, να ταξιδεύεις ή να μένεις εντός και να θέλεις να βρίσκεις διαρκώς νέους θησαυρούς. Θέλετε να μάθουμε ορισμένα μυστικά για το κυνήγι του χαμένου θησαυρού; της Σάντυς Τσαντάκη.

Όλα τα αντικείμενα που διεκδικούν μια δεύτερη ζωή, αντίκες δηλαδή, με συναισθήματα και εικόνες που μεταφέρουν, μπορούν να ενταχθούν στη ζωή μας με σεβασμό και υπέρβαση.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε τι βλέπουμε, γιατί μας αρέσει, ποια είναι η αληθινή του αξία και να μπορούμε να προβλέψουμε ποια θα ήταν η σωστή θέση στον χώρο μας για να μην βρεθούμε στο τέλος να φτιάχνουμε ένα μουσείο με ελεύθερη είσοδο.

Όταν έρχεται κανείς αντιμέτωπος με μια αντίκα, ξέρει πως πρόκειται για ένα έπιπλο, ένα διακοσμητικό, ένα χαλί, που μετρά χρόνια, είναι μοναδικό, δεν μπορεί να αναπαραχθεί, και ακριβώς αυτή είναι και η ιδιαιτερότητά του.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να παρασυρθούμε και να πληρώσουμε σε παραπλανητική τιμή. Αυτή είναι και η μαγεία στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού: να μπορείς να βρεις μια αληθινή ευκαιρία μέσα στο χάος.

Λάμπες, φωτιστικά, καρέκλες, πορσελάνες, σερβίτσια, μαξιλάρια, υδρόγειοι, μπολ, πιατέλες, είναι μόνο λίγα από τα αντικείμενα που μπορείτε να ανακαλύψετε, αλλά η ενημέρωση πλέον ξεκινά από το Instagram και το Pinterest για να μπορείτε να εμπνέεστε και να ξέρετε τι θα είχε ενδιαφέρον να αναζητήσετε στη διαδρομή σας στο…κυνήγι.

Σημασία έχει όταν αγοράζουμε αντίκες να είμαστε ανοιχτοί, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Να έχουμε χρήματα στην τσέπη ή το πορτοφόλι (αντί για κάρτες) για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε επί τόπου. Το πιο σημαντικό από όλα; Να είμαστε προετοιμασμένοι να πούμε όχι και να απομακρυνθούμε, όσο καλή κι αν είναι η τιμή, όσο κι αν μας αρέσει κάτι. Αν είναι χαλασμένο, λερωμένο, διαλυμένο, τι νόημα έχει να δώσουμε άλλα τόσα χρήματα για να το σώσουμε;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com