Όταν ο Μάκης Τσέλιος εμπνέεται από το άπειρο

tselios-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

O Mάκης Τσέλιος παραμένει σταθερός στο ραντεβού του. Δραστήριος, συνεπής, ανήσυχος, δεν έχει σταματήσει να παράγει μόδα, να επιμένει ελληνικά, να επενδύει στην αντίθεση του μαύρου με το λευκό. Και τώρα που ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα του συλλογή για τον χειμώνα του 2018/19, στο Ζάππειο Μέγαρο, (29.3, 7μμ), στο πλαίσιο της Athens Xclusive Designers Week, είναι η καλύτερη αφορμή για μια συνομιλία με έναν άνθρωπο που δεν επαναπαύτηκε ποτέ. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι της μόδας τους τελευταίους έξι μήνες;

Μικρά δείγματα ανάπτυξης άρχισαν να δίνουν κάποιες ελπίδες για τόνωση της βιομηχανίας της ελληνικής μόδας. Μικρές μονάδες παραγωγής προσπάθησαν να δημιουργήσουν επώνυμα και ποιοτικά ενδύματα.

Προτιμάτε να σχεδιάζετε συλλογές για την άνοιξη και το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο και τον χειμώνα; Τι αλλάζει στο σενάριο κάθε φορά;

Ο χειμώνας σε κάθε σχεδιαστή δίνει μεγάλο εύρος δημιουργίας, χωρίς να υποβαθμίζουμε ποτέ το ελληνικό καλοκαίρι.

Tι σημαίνει ελληνικότητα για εσάς και πώς μεταφράζεται στα ρούχα σας;

Δημιουργία από ελληνικά χέρια και γραμμές με έμπνευση από το άπειρο της υπέροχης χώρας μας.

Ποιος είναι ο τίτλος της συλλογής που έχετε σκηνοθετήσει για το Ζάππειο και ποια η γυναίκα που θα την φορέσει;

Black & White για την κλασικότητα της σειράς και Μιμόζα για την ευαισθησία του υπέροχου συνδυασμού δαντέλας και μουσελίνας που πάλλεται στις κινήσεις του κορμιού.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο επαγγελματικό σας επίτευγμς σας μέχρι σήμερα;

Τη σοβαρότητα, τη διαχρονικότητα και την αγάπη μου να παρουσιάσω και να ενισχύσω με την σχεδιαστική μου εμπειρία την όμορφη εικόνα των ανθρώπων.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com