Τρία αγαπημένα ανοιξιάτικα φρούτα που (επιτέλους) μπορούμε να απολαύσουμε

berikoka-kerasia-fraoules-anoiksiatika-frouta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Επιλέγουμε πάντα φρούτα και λαχανικά εποχής και τώρα που η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, μπορούμε να απολαύσουμε ξανά τα αγαπημένα βερίκοκα, τις γλυκές φράουλες και τα αντιοξειδωτικά κεράσια.

Βερίκοκα
Έχουν ελάχιστες θερμίδες, περίπου 50 ανά βερίκοκο, και το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη σημαντική για τη λειτουργία της όρασης. Μάλιστα, μόλις 3 από τα αγαπημένα αυτά ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά φρούτα καλύπτουν σχεδόν το 100% των καθημερινών αναγκών σε βιταμίνη Α, η οποία εκτός από την υγεία των ματιών, είναι απαραίτητη για το σχηματισμό νέων κυττάρων και για τη διατήρηση της υγείας και της συνοχής του δέρματος και των βλεννογόνων, όπως και για την πρόληψη διαφόρων λοιμώξεων της μύτης, του λάρυγγα, των πνευμόνων.

Φράουλες
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, την οποία χρειαζόμαστε για δυνατή άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε ασθένειες.  Μία κούπα φράουλες, μάλιστα, περιέχει το 100% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης της βιταμίνης C, ενώ τα αντιοξειδωτικά τους και η βιταμίνη C έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρούν το δέρμα καθαρό και χωρίς ρυτίδες. Στην ίδια ποσότητα, οι θερμίδες τους φτάνουν τις 33, αν δεν προσθέσετε ζάχαρη.

Κεράσια
Είναι ιδανικά για σνακ, με ένα φλιτζάνι κεράσια να φτάνει τις 51 θερμίδες και το κόκκινο χρώμα τους, που οφείλεται στη χρωστική ουσία ανθοκυάνη, είναι διατροφικό αντιοξειδωτικό που παίζει προληπτικό και θεραπευτικό ρόλο σε πλήθος ασθενειών, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Τα κεράσια είναι και αυτά πλούσια σε βιταμίνη Α, ενώ μας παρέχουν και βιταμίνη C, βελτιώνοντας το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό.