Όταν η Meghan γνώρισε τον Ηarry

meghan-markle-kai-o-prigkipas-harry-prigkipas-harry
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Καθώς απομένουν σχεδόν δύο μήνες μέχρι τον νέο βασιλικό γάμο της Αγγλίας, το παραμύθι έχει αρχίσει να ζωντανεύει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να εκμεταλλεύεται με εμπορικό τρόπο κάθε λεπτομέρεια της ιστορίας. Εσείς πού πίνετε (ακόμη) το τσάι σας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

όκληρο το σερβίτσιο που θα συνοδεύσει τον παραμυθένιο γάμο, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις που όλα προσφέρονται για ξεπούλημα (οι Άγγλοι είναι ειδικοί στην παραγωγή σουβενίρ), είναι εμπνευσμένο από το St George’s Chapel, εκεί που θα πραγματοποιηθεί ο βασιλικός γάμος τον Μάιο.

Η Meghan Markle και ο πρίγκηπας Harry απασχολούν καθημερινά τον Τύπο με διαφορετικές αφορμές και είναι απολύτως λογικό καθώς είναι ένας όμορφος τρόπος απόδρασης, αρκεί να μην φτάσουμε στην υστερία και την υπερβολή, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Και στην πραγματική ζωή; Mα δεν λέμε ότι η τέχνη μιμείται τη ζωή και η ζωή την τέχνη; Όλα μοιάζουν έτοιμα και μολονότι τηρείται απόλυτη μυστικότητα για να διατηρείται το σασπένς, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από το …τρέιλερ.

Και να μπούμε στο κλίμα, έστω κι από μακριά. Δεν θα ήταν κι άσχημα να ήμασταν τώρα στο Λονδίνο και να ζούσαμε από κοντά την αντίστροφη μέτρηση.

Κανείς δεν ξέρει για το νυφικό, αν και ακούστηκε ακόμη και το όνομα του «δικού μας» Χρήστου Κωσταρέλλου, αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για να το δούμε και να μαντέψουμε τον οίκο, αν και μάλλον θα είναι από βρετανικό, ιστορικό οίκο, γιατί υπάρχει και το πρωτόκολλο, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Βασιλικός γάμος χωρίς μεμοραμπίλια γίνεται; Όχι, βέβαια. Σούπερ κιτς αλλά τελικά έχουν κάτι να πουν, να αφηγηθούν, να μεταφέρουν ως συναίσθημα. Εσείς δεν θα πάρετε; Ένα φλυτζάνι έστω; Κάτι για προίκα;

Δεσπόζουν το μπλε, το βασιλικό μπλε φυσικά, το λευκό, οι χρυσές λεπτομέρειες και οι λευκές κορδέλες. Στη βασιλική συλλογή που ξεκίνησε μόλις να κυκλοφορεί στο εμπόριο και θα εμπλουτίζεται σταδιακά με νέα σχέδια, κυριαρχεί η κορώνα πάνω από το μονόγραμμα των μελλόνυμφων.

Αν έχουν εξαντληθεί ήδη; Δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο, αν και τα δεδομένα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλάζουν από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Όόσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία, τότε πιο πολύ θα πουλάνε τα αντικείμενα που φέρνουν συνειρμικά παραμυθένιες εικόνες.

Για τους ενδιαφερόμενους πάντως, το κυρίαρχο μοτίβο είναι εμπνευσμένο από τις πόρτες της εκκλησίας που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα κι ακόμη κι αν και η Meghan είναι βαφτισμένη Rachel, το μονόγραμμα «διαβάζει» M και όχι R.

Δεν είναι ακριβά, όχι πιο ακριβά από όσο κοστίζει μια πορσελάνη δηλαδή. Φλυτζάνι, μίνι φλυτζάνι, πιάτο, πιατέλα, έτοιμο το σερβίτσιο για τη δική μας…προίκα. Και είναι και για καλό σκοπό, το Royal Collection Trust που υποστηρίζει τη συλλογή με έργα τέχνης της βασιλικής οικογένειας. Λέμε τώρα. Όχι ότι θα πήγαιναν τα έσοδα από τις πωλήσεις σε...λίστα γάμου.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com