Τρεις φλούδες που πετάτε, αλλά δεν πρέπει
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Συνηθίζουμε να ξεφλουδίζουμε τα περισσότερα από τα φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε, με σκοπό να ξεφορτωθούμε τα χημικά που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί εκεί, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι ίσως είναι πιο εύγευστα χωρίς τη φλούδα. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, η φλούδα είναι πιο ευεργετική απ' όσο φανταζόμασταν. Όπως στα παρακάτω, αρκεί να τα προτιμήσουμε βιολογικά.
Αγγούρι: Η φλούδα του δροσερού αυτού λαχανικού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλές θερμίδες, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους καθώς μας κρατά περισσότερο χορτάτους και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Εκτός από αυτό, η φλούδα του αγγουριού είναι πλήρης σε βήτα-καροτένιο, δομικό συστατικό βιταμίνης Α, και βιταμίνη Κ, η οποία βελτιώνει την υγεία των οστών, προλαμβάνει τη δημιουργία θρομβώσεων και βελτιώνει την όραση.