Λαγός κουδουνίστρα ή μεταλλικό κοκοράκι για το Πάσχα;

akropoli-4
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

To πωλητήριο του Μουσείου της Ακρόπολης έχει συλλέξει αναπάντεχα δώρα για τις ημέρες του Πάσχα. Να δούμε τι μπορούμε να ανακαλύψουμε, μαζί με μια επίσκεψη στο Μουσείο;

Εϊναι η τέλεια ευκαιρία για να πάμε μια βόλτα στο Μουσείο. Στο Μουσείο της Ακρόπολης, να δούμε τον χρόνο να σταματά και να εμπνευστούμε από το χθες στο σήμερα.

Για να ανακαλύψουμε λίγο πριν ή λίγο μετά, διακοσμητικά στολίδια σε σχήμα αβγού με γεωμετρικά σχέδια, εμπνευσμένα από τα πήλινα αγγεία που συναντάμε στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης (και χρονολογούνται στον 9ο-8ο αι. π.Χ), μόλις μπαίνει κανείς στο Μουσείο.

Giorgos Vitsaropoulos
Θα βρούμε όμως και κεραμική κουδουνίστρα-λαγό, σαν μια ελεύθερη απόδοση μιας πήλινης παιδικής κουδουνίστρας, από έκθεμα που χρονολογείται στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ, υποψήφιο δώρο που συναγωνίζεται το μεταλικό κοκοράκι που θυμίζει χάλκινο πειτνό, αφιέρωμα στο Ιερό της Ακρόπολης, από τον πρώτο όροφο του Μουσείου, στην αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης.

Αν δούμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε για το τέλος, μια λαμπάδα που δεν θα την έχει κανείς άλλος, μπορούμε απλά να επιλέξουμε ένα αντικείμενο που μας αρέσει και να το προσθέσουμε σε μία μίνιμαλ λαμπάδα με άποψη, ένα κομμάτι που θα φυλάξουμε στην μνήμη και τη συλλογή μας.