Το ξέρατε ότι υπάρχει μόδα και στις λαμπάδες;

lampada
ΤΡΙΤΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Αν τα παιδιά ξετρελαίνονται με τα παιχνίδια που διαφημίζονται στην τηλεόραση και ζητούν επίμονα από τη νονά ή τον νονό κάτι κακόγουστες λαμπάδες-υπερπαραγωγές, εμείς δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε λαμπάδες-κοσμήματα που ξεχωρίζουν για την απλότητά τους. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Πάνε οι εποχές που οι λαμπάδες ήταν κάτι κεριά σε παστέλ αποχρώσεις και καμιά φορά συνοδεύονταν και από ένα διακριτικό ξύλινο παιχνίδι. Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερα κοσμηματοπωλεία, καταστήματα με είδη σπιτιού προτείνουν εναλλακτικές σε αντικείμενα που έχουν και μια δεύτερη ζωή.

Για το φετινό Πάσχα λοιπόν οι λαμπάδες είναι πιο τετραγωνισμένες, πιο πλακέ, ακόμη και πιο κοντές. Αν δείτε στις βιτρίνες, σε εμπορικά κέντρα, στην Αθήνα, θα παρατηρήσετε πως έχουν ξεφύγει από τη συμβατική τους εκδοχή.

Οι πιο ευφάνταστες δεν είναι εκείνες που είναι τυλιγμένες με πουά κορδέλες ή τσόχινα λαγουδάκια αλλά όσες συνοδεύονται από κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν και μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στρατιωτικές αλυσίδες που «παίζουν» με διακριτικά μίνι αβγά στο χρώμα του χρυσαφιού, αλλά και μαύρα ή ασημένια, κρεμαστά με υπερμεγέθη αβγά, διάφανα, με τρύπες, ανάγλυφα, ζωγραφισμένα στο χέρια,, ορισμένα στα όρια του κιτς. Προτιμήσεις είναι αυτές...

Κι αν θέλετε να ξεκινήσετε τώρα μια συλλογή από λαμπάδες, μικρές, μεγάλες, φαρδιές ή λεπτές, ποτέ δεν είναι αργά για μια πρωτότυπη διακόσμηση στο σπίτι που ξεπερνά τη μόδα και τη στιγμιαία τρέλα κάθε εποχής.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com