Ποιες ταινίες με θέμα τη μόδα ταιριάζουν στην άνοιξη;

westwood
ΤΡΙΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα κάθε φορά που μαθαίνουμε ότι ολοκληρώθηκε ένα νέο φιλμ με πρωταγωνιστές αληθινά πρότυπα μόδας. Να ετοιμάσουμε ποπ-κορν; Της Σάντυς Τσαντάκη.

H Vivienne Westwood με πορτοκαλί μαλλιά, κοραλί σκουλαρίκια, λευκό σκελετό, κόκκινο κραγιόν και ριγέ σακάκι, πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που υποδύεται τον εαυτό της. «Westwood: Punk, Icon, Activist», ο τίτλος ενός διαφορετικού ντοκιμαντέρ που φωτίζει τη ζωή μιας γυναίκας που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη σχεδιάστρια μόδας, τόσο ως είδωλο, όσο και ως ακτιβίστρια της πασαρέλας. Με συνεντεύξεις με τους πιο στενούς της φίλους και μέλη της οικογένειας της, η βασίλισσα Viv στο πιο κοντινό της πορτρέτο μέχρι σήμερα.

Αν έχεις ξεφυλλίσει έστω και μια φορά την αμερικάνικη Vogue, αποκλείεται να μην έχεις συναντήσει τη στήλη του πληθωρικού συντάκτη  της Βίβλου της μόδας, Andre Leon Talley, που γίνεται πρωταγωνιστής στο ντοκιμαντέρ «The gospel according to Andre». Σε αυτό, θα δούμε συνεντεύξεις της πρώην διευθύντριας του, Anna Wintour, αλλά και του σχεδιαστή-θαυματοποιού Tom Ford, όπως επίσης και του Aμερικανού δημιουργού, Marc Jacobs, σε ένα φιλμ που φέρει την υπογραφή της Kate Novack.

Για όσους αγαπούν τη μόδα του δρόμου, το φιλμ «The Times of Bill», για τον ευφάνταστο και πάντα ευρηματικό Bill Cunningham, που συνήθιζε να φωτογραφίζει στιγμιότυπα με στιλ για τους New York Times με το ποδήλατό του, θα αποτελέσει ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο, με την Sarah Jessica Parker στον ρόλο της αφηγήτριας να κλέβει την παράσταση.

Και είναι και το πολυαναμενόμενο φιλμ για τη ζωή του Alexander McQueen, η βιογραφία με τίτλο «McQueen» και τις Kate Moss και Naomi Campbell να τον πλαισιώνουν στις φωτογραφίες που θα αποτελέσουν το…αμπαλάζ για την προώθηση της ταινίας. Για μια ιδιοφυϊα της μόδας που έφυγε πολύ νωρίς, στα 40 του χρόνια συνεχίζοντας να παραδίδει μαθήματα υψηλής αισθητικής.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com