Το λευκό φόρεμα είναι το αγαπημένο της φετινής άνοιξης

leuko-forema3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Επειδή το λευκό είναι το αγαπημένο χρώμα της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού, ποτέ δεν είναι αργά για μια ανεπίσημη πρόβα νυφικού. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το θέμα δεν είναι αν μας αρέσει το λευκό, αλλά αν μας πηγαίνει κι αν ξέρουμε πώς να το υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας. Γιατί το άσπρο της άνοιξης είναι απλό, καθαρό και ευκολοφόρετο.

Αρκεί να ξέρουμε να το φορέσουμε σωστά, δηλαδή να αποφεύγουμε να το μπερδεύουμε με μαύρο, να φοράμε τα κατάλληλα εσώρουχα για να μην το προδώσουμε και φυσικά να αποφεύγουμε τις διαφάνειες.

Οπότε, ένα λευκό φόρεμα, για παράδειγμα, μπορεί να συνδυαστεί τέλεια, μέρα και νύχτα, δηλαδή από το πρωί μέχρι το βράδυ, με ένα τζιν τζάκετ ή ένα μονόχρωμο σακάκι, μια εσάρπα, γυμνά πόδια και μποτάκια.

Εννοείται ότι δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε λευκό φουστάνι με καλσόν ή γόβες και φυσικά δεν χρειάζεται να το φορτώσουμε με κοσμήματα και περιττά στολίδια. Το λευκό αποτελεί συνώνυμο της πολυτέλειας και της απλότητας, και αυτό που μπορεί να αποτελέσει καινούργιο στοιχείο στην εξέλιξη της ιστορίας είναι ότι αποκτά δαντέλα, σατέν, κρεπ λεπτομέρειες και υπονοεί μηνύματα που δεν τα είχαμε καν φανταστεί στο παρελθόν. Όσο για το πέπλο, είναι φυσικά προαιρετικό.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com