Τα «ναι» και τα «όχι» της ανδρικής γκαρνταρόμπας

menswear-3
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Λίγοι άνδρες παραδέχονται ότι ασχολούνται με τη μόδα, κι όμως κανείς δεν θέλει να αισθάνεται και να δείχνει ντεμοντέ. Οπότε, μήπως είναι η στιγμή να δούμε τι φοριέται και τι είναι προτιμότερο να μείνει στο συρτάρι, τουλάχιστον για την ώρα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Λέμε ναι… Σε αγαπημένα σακάκια και τζάκετ, όλα εκείνα τα πανωφόρια που μοιάζει να έχουν ωριμάσει μαζί με τον άνθρωπο που τα φοράει και γίνονται καλύτερα με το πέρασμα του χρόνου. Αν μυρίζουν ναφθαλίνη, δεν υπάρχει επιστροφή, ούτε δικαιολογία.

Κλασικά θεωρούνται πάντα τα σκούρα τζιν, τα κολλαριστά λευκά πουκάμισα, τα μαντήλια στο πέτο, το βελούδο και το δέρμα, οι κάλτσες σε απόλυτη μονοχρωμία, όσο εκκεντρική κι αν είναι η απόχρωση που επιλέγει κανείς, ακόμη και τα μπλε κοστούμια ή και πιο ανοιχτόχρωμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Μας αρέσουν επίσης τα στενά παντελόνια, εκείνα που αγκαλιάζουν διακριτικά τη γάμπα, μαζί με μια στενή γραβάτα για το απόλυτο στιλ, όπως και τα μονόχρωμα, λεπτά, κασμιρένια πουλόβερ που κολακεύουν πάντα, και φυσικά τα μοκασίνια και τα διακριτικά μονογράμματα χωρίς ίχνος επιδειξιομανίας.

Λέμε όχι… Στα μυτερά παπούτσια, σε εκείνα που γυαλίζουν, στα γκρι, στα λουστρίνι, στα ψάθινα, εννοείται στα λευκά… Αλλά και στα τετράγωνα παπούτσια. Καλό είναι να αποφεύγετε τα φούτερ με σακάκι, τα σκισμένα τζιν, τις φόρμες εκτός γυμναστηρίου, τις τσάντες φορεμένες σταυρωτά με το λογότυπο μιας εταιρείας, τις λευκές κάλτσες, τις γραβάτες με ήρωες κόμικς, τα εμπριμέ από πάνω μέχρι κάτω, τις καουμπόικες μπότες, τις αστείες μπλούζες… Θέλετε κι άλλα «όχι»; Τι θα λέγατε να αρχίσετε να ντύνεστε σύμφωνα με την ηλικία σας, έτσι για αλλαγή;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com