Από πότε τα εσώρουχα εμπνέονται από τα «κανονικά» ρούχα;

lingerie-2
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Είναι καιρός που σχεδιαστές όπως οι Dolce&Gabbana μας παροτρύνουν να χαλαρώσουμε και να υιοθετήσουμε με πάθος το στιλ των νεγκλιζέ της Εlizabeth Taylor. Κι εμείς πόσο έτοιμες είμαστε γι’αυτό ή ακόμη καλύτερα να δοκιμάσουμε ρούχα που εφαρμόζουν πάνω μας σαν... γάντι; της Σάντυς Τσαντάκη

Και ξαφνικά τα συρτάρια με τα εσώρουχα μας μπορούν να αποκτήσουν άλλη αξία, αρκεί να τα δούμε με άλλη ματιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίσουμε ξαφνικά να κυκλοφορούμε στο δρόμο με σουτιέν αλλά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να φαίνεται μέσα από την διάφανη λευκή μπλούζα ή την χακί.

Αυτό που αλλάζει το καλοκαίρι του 2018 είναι το γεγονός πως η μόδα των εσωρούχων βγαίνει στον δρόμο, πηγαίνει στη δουλειά, ακόμη και σε ένα επίσημο δείπνο. Κι έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση και την ελευθερία που νιώθει κάθε γυναίκα να υιοθετήσει μια πιο ανάλαφρη γκαρνταρόμπα.

Ακόμη και εταιρίες που μέχρι σήμερα λάνσαραν αποκλειστικά σειρές με εσώρουχα, δαντέλες και σατέν, διεκδικούν τώρα μια θέση στην αγορά με ρούχα που θυμίζουν νεγκλιζέ, νυχτικά, ακόμη και πιτζάμες, με πιο ρομαντική και αισθησιακή διάθεση.

Σκεφτείτε λοιπόν πως σχεδιάζουν με την ίδια λεπτομέρεια που θα δημιουργούσαν έναν στηθόδεσμο, κι ένα σακάκι, για να έχει ακριβώς την τέλεια εφαρμογή στο σώμα μας, και το αποτέλεσμα να θυμίζει γλυπτό. Οπότε η ιστορία αλλάζει, και γίνεται πιο προσωπική, και πιο απαιτητική, αφού θα πρέπει να γνωρίζουμε απόλυτα το νούμερο μας, για να απολαύσουμε τέλεια εφαρμογή.

Άρα αλλάζει και ο τρόπος που σχεδιάζονται τα ρούχα, αφού φτιάχνονται από την ανάποδη, σαν ένας κορσές που γίνεται σακάκι ή τζιν τζάκετ. Επιστημονική φαντασία; Μπορεί και όχι. Μέχρι τότε μπορούμε να αναζητάμε ρούχα για το μπουντουάρ, μεταξωτές πιτζάμες με ρίγες ή χωρίς που φοριούνται μέσα κι έξω από το σπίτι, να χαζέψουμε τα τοπ του οίκου Dior με την ενίσχυση, αλλά και τα φορέματα των Dolce&Gabbana που μας θυμίζουν άλλες εποχές, με την Monica Belucci, να μας στοιχειώνει στα όνειρα μας. Ποια είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι; Dessous-dessus, με άλλα λόγια, εσώρουχα που γίνονται …εξώρουχα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com