Από πότε ο ενεργός άνθρακας έγινε μάσκα;

anthrakas-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Αν έχετε παρατηρήσει τελευταία, όλο και περισσότερα προϊόντα που φτιάχνονται για την ματαιοδοξία μας, κυκλοφορούν σε μαύρο χρώμα. Υπάρχει λόγος; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Και ξαφνικά ανακαλύψαμε τον ενεργό άνθρακα και τον βλέπουμε παντού. Μάσκες ομορφιάς, εξωτικές, ιδιαίτερες, φωτογενείς, θεραπείες με κάρβουνο, σταρ του Χόλιγουντ που φωτογραφίζονται με μαύρες πινελιές για να προλάβουν να είναι οι πρώτες που θα λανσάρουν κάτι καινούργιο.

Έχουν αργήσει μάλλον λίγο, αφού ο ενεργός άνθρακας εμφανίζεται ήδη από την αρχαιότητα, όχι μόνο σε σκευάσματα στο φαρμακείο αλλά και σε καλλυντικά και προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Καθώς μάλιστα παράγεται από κάρβουνο, μπαμπού και φλοιό καρύδας, και περιέχει κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο, χρησιμοποιείται πλέον για να απορροφά τα βαρέα μέταλλα και να δεσμεύει τα βακτήρια και τις τοξίνες, καθαρίζοντας την επιδερμίδα μας σε βάθος.

Εμείς μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μάρκες προσώπου και σαπούνια για την καταπολέμηση της ακμής, αλλά και για απολέπιση. Ο ενεργός άνθρακας συνιστάται και για να αντιμετωπίσουμε εκζέματα, να έχουμε ξεκούραστο δέρμα, να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, να καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες, να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από τα δόντια μας και να καταπραϋνουμε τον ερεθισμό όταν μας τσιμπήσει κάποιο έντομο…

Μάσκες για τα μαλλιά και το πρόσωπο, οδοντόκρεμες με μαύρο περιεχόμενο…Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Λαμπερό δέρμα. Λευκά δόντια. Μακριά, υγιή μαλλιά. Kαι εικαστικές selfies με το πριν και το μετά. Κυρίως το πριν…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com