Άλλος για ντιζάιν στις Βρυξέλλες;

citroen-2
ΤΡΙΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Καθώς ένα ολοκαίνουργιο πρότζεκτ ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί στις Βρυξέλλες, εμείς είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μια μικρή πρόγευση, έστω από μακριά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Φανταστείτε ένα πρώην εργοστάσιο αυτοκινήτων που αλλάζει και γίνεται μουσείο, για την ακρίβεια, παράρτημα του Centre Pompidou, με αισθητική, ντιζάιν και εκθέσεις, απευθείας από το Παρίσι.

Κι ενώ απέχουμε από την ολοκλήρωση του έργου, με αρκετά χρόνια μπροστά για τα αποκαλυπτήρια του νέου κτιρίου, οι επισκέπτες των Βρυξελλών τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να δουν πώς θα μοιάζει το Citroen Cultural Center.

Τι μπορεί κανείς να δει άραγε από τώρα; Το πρώην εργοστάσιο σαν χώρο γκαλερί. Στις 5 Μαϊου, το πολιτιστικό κέντρο θα φιλοξενήσει την πρώτη έκθεση σε συνεργασία με το Κέντρο Πομπιντού του Παρισιού, έκθεση που θα δώσει πνοή στην ιδέα με μια σειρά από installations που θα έχουν ως σημείο αφετηρίας την αρχιτεκτονική και τις λειτουργίες του παλιού γκαράζ.

Και βεβαίως, αν οργανώσει κανείς αυτό το ταξίδι, αξίζει να πάρει μια γεύση από το πολυτελές Hotel Amigo, κοντά στην Grand Place, όπως και το μουσείο Horta, στο σπίτι και το ατελιέ του Βέλγου αρχιτέκτονα του κινήματος της Art Nouveau, Victor Horta. Άλλος για Βρυξέλλες;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com