Έχει και η Πράγα Εβδομάδα Ντιζάιν;

praga-5
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Zηλεύουμε κάθε φορά που συνειδητοποιούμε πόσο συχνά συσπειρώνονται οι δημιουργικοί άνθρωποι που θέλουν να επικοινωνήσουν το προϊόν τους ομαδικά. Θέλετε να πάμε μια βόλτα μέχρι την Πράγα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

O Μάιος είναι αφιερωμένος στο ντιζάιν για όσους βρίσκονται ήδη ή πρόκειται να ταξιδέψουν στην Πράγα. Από τις 21-27 του μηνός, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, Τσέχοι δημιουργοί θα συναντηθούν για να προβάλουν τις νέες τους ιδέες.

Ευκαιρία για έναν περίπατο σε μια «χρυσή πόλη» που θυμίζει ζωντανό σκηνικό, με ιστορικά μνημεία και αρχιτεκτονικά θαύματα, όπως τα παλιά κτίρια με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες και διαφορετικά κινήματα της αρχιτεκτονικής. Από κυβισμό και μπαρόκ μέχρι Αρ Νουβό.

Και υπάρχει και το Grand Mark Prague, ένα μπαρόκ παλάτι, με μόλις 28 δωμάτια, που αξίζει να δει κανείς, ακόμη κι αν δεν είναι καλεσμένος στην Prague Design Week.
Οι πιο ταλαντούχοι ντιζάινερ της νέας γενιάς, αλλά και καταξιωμένοι σχεδιαστές του παρελθόντος, ξεσπούν δημιουργικά σε χώρους με φλούο αποχρώσεις, πολυχρηστικά αντικείμενα, φουτουριστικές αντανακλάσεις.
Έχετε δει το Κτίριο που Χορεύει; Δεν αποκλείεται να δείτε και το Σπίτι που Πετάει…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com