Ένα εργαστήρι στη Φλωρεντία με την υπογραφή Gucci

gucci-artlab
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Aν δείτε τις φωτογραφίες από το εργαστήριο που άνοιξε ο ιστορικός οίκος Gucci για τσάντες και παπούτσια, θα μετανιώσετε που δεν γίνατε σχεδιαστής ή σχεδιάστρια. Προλαβαίνουμε να δηλώσουμε συμμετοχή, έστω και εθελοντική; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

To πρότζεκτ είναι μάλλον πειραματικό και έχει για βάση του την Φλωρεντία. Λέγεται Gucci ArtLab και είναι κάτι ανάμεσα σε εργαστήρι μόδας και τέχνης, με το αναγνωρίσιμο λογότυπο ή χωρίς.

Το εργαστήριο φτιάχτηκε για να ενισχύει τη ζήτηση που υπάρχει για αξεσουάρ του οίκου, σε πολλαπλά αντίτυπα, με πιο ξεχωριστά υλικά και υφές, ακόμη και πιο προσωπική ματιά, για τους πιο απαιτητικούς πελάτες που θέλουν κάτι ιδιαίτερο, όπως το αρχίγραμμα τους γραμμένο παντού.

Μετά το εστιατόριο Gucci και τον κήπο Gucci, το εργαστήριο Gucci αποκαλύπτει ολόκληρες τις συλλογές που φέρουν την υπογραφή του οίκου για το σπίτι, σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια, πιατέλες, μπολ…

Κάπως έτσι γεννήθηκε ένας χώρος για να συνυπάρξουν η παράδοση με την τεχνολογία, η ευρηματικότητα με τον αυτοσχεδιασμό και η πολυτέλεια με την απλότητα. Πότε γίνονται προσλήψεις;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com