9 τρόποι για να κάνετε τη ζωή σας στο γραφείο πιο εύκολη

grafeio-andras-xaroumenos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τα έκτακτα meetings και τα άγνωστα τηλεφωνήματα στο γραφείο; Μάθετε τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το εργασιακό σας περιβάλλον πιο ευχάριστο.

Η καθημερινότητα… τρέχει και εσείς την κυνηγάτε από πίσω, γκρινιάζοντας ότι 24 ώρες δεν είναι αρκετές για να κάνετε όλα όσα είχατε προγραμματίσει ή θα θέλατε. Το click@Life θα σας δείξει 9 τρόπους, που εάν τους ακολουθήσετε, θα δείτε την παραγωγικότητά σας να καλπάζει.

Αποφύγετε τα έκτακτα ραντεβού

Οι επαγγελματικές συναντήσεις μπορεί να είναι αποδοτικές μόνο όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν εκ των προτέρων τον λόγο που συναντώνται. Έτσι, μπορεί ο καθένας να προετοιμαστεί κατάλληλα. Με αυτή την κοινά αποδεκτή λογική, οι έκτακτες συναντήσεις χωρίς καμία προετοιμασία όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά πολύ περισσότερο, αποτελούν χάσιμο χρόνου… που δεν περισσεύει σε κανέναν.

Τέρμα στα άγνωστα τηλεφωνήματα

Εάν δεν δουλεύετε σε πωλήσεις, δεν υπάρχει κανέναν απολύτως λόγος να απαντάτε σε άγνωστα τηλεφωνήματα, από άτομα που δεν γνωρίζετε ούτε ποια είναι ούτε τι θέλουν. Σκεφτείτε απλά γιατί ένα άγνωστο τηλεφώνημα να είναι τόσο σημαντικό; Καλύτερα να αποφύγετε το χάσιμο χρόνου.

Κλείστε περιοδικά τον τηλεφωνητή σας

Ένα φωνητικό μήνυμα θα σας «χρεώσει» αρκετά λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας, ειδικά αν πρέπει να απαντήσετε. Εξηγήστε μέσω του φωνητικού σας μηνύματος, ότι δεν χρησιμοποιείτε voice mail και προτείνετε σε όσους σας καλούν να σας στέλνουν ένα mail καλύτερα.

Απενεργοποιήσετε e-mail και γραπτά μηνύματα… για λίγο

Όταν πρέπει να κάνετε δημιουργική εργασία, το μόνο που δεν θέλετε είναι να σας διακόπτουν κάθε λίγο και λιγάκι για το οτιδήποτε. Με την ίδια λογική, λειτουργούν τα γραπτά μηνύματα και τα mail. Απενεργοποιήστε μέχρι να τελειώσετε όλα όσα σας αποσπούν την προσοχή και θα δείτε ότι η δουλειά σας θα γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το χόμπι της… δουλειάς

Θα έχετε παρατηρήσει σε δουλειές κάποιους, οι οποίοι περιφέρονται στους διαδρόμους «μιλώντας» για δουλειές, ψάχνοντας κάποιον, αλλά στη ουσία αυτό που κάνουν είναι να κουβεντιάζουν ασταμάτητα και άσκοπα. Αυτά είναι τα άτομα που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να μη χαραμίζετε το χρόνο σας.

Αποζημιώστε τον εαυτό σας

Οτιδήποτε τρώτε, καθορίζει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας του σώματός σας, άρα και τα επίπεδα αποδοτικότητάς σας. Μπορεί τα γλυκά να προσφέρουν πρόσκαιρη ενέργεια και να σας τονώνουν, αλλά το σώμα σας χρειάζεται πιο ουσιαστική δόση τροφής. Επικροτήστε τον εαυτό σας με ένα καλό γεύμα αλλά προσοχή, να θυμάστε ότι τα «βαριά» φαγητά χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και χρόνο για πέψη. Άρα επιλέξτε ένα ελαφρύ αλλά θρεπτικό γεύμα.

Κάντε έναν περίπατο

Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σχεδιασμένο για να κάθεται ακίνητο μπροστά σε έναν υπολογιστή για 8 ολόκληρες ώρες. Η προσπάθεια να κάνετε κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αφόρητα πιασίματα και πόνους, που θα σας πάρει πολύ… χρόνο γα να αποθεραπεύσετε. Ένα πεντάλεπτο περπάτημα κάθε μία ώρα είναι ό,τι πρέπει για να αναζωογονηθείτε.

Γρήγορες αποφάσεις

Γρήγορη εποχή, γρήγορες αποφάσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι χαραμίζουν στην κυριολεξία απίστευτο χρόνο προκειμένου να πάρουν μία απόφαση, αναλογιζόμενοι ξανά και ξανά τους ίδιους παράγοντες. Ωστόσο, μία καλή εναλλακτική είναι να πάρετε πιο γρήγορα μία αρκετά καλή απόφαση, παρά να κάθεστε και να περιμένετε την… τέλεια απόφαση.

Οριστική αποσύνδεση για 12 ώρες

Αν σταματήσετε να προσποιείστε ότι είστε παραγωγικοί όταν… κοιμάστε ή τρώτε, θα είστε πολύ περισσότερο (και πραγματικά) παραγωγικοί όταν όντως παράγετε έργο. Το να είστε πάντα διαθέσιμοι, δεν είναι παρά ένας απόλυτα επιτυχημένος τρόπος για να αποκτήσετε στρες, κάποια ασθένεια ή να γίνετε ειδικός στις κακές αποφάσεις. Κάντε ένα διάλειμμα ή αν νιώθετε αντιπαραγωγικοί λόγω κούρασης, ένα ρεπό θα σας ανταμείψει.