Με γαλλική εσάνς το 1ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημονικής Αρωματοθεραπείας στην Αθήνα

me-galliki-esans-to-1o-diethnes-sunedrio-epistimonikis-aromatotherapeias-stin-athina

ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Η ATHINAROM, σε συνεργασία με την βελγική εταιρεία Pranarôm, της οποίας τα προϊόντα αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, διοργανώνει το 1ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημονικής Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Αντικείμενο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Επιστημονικής Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα, είναι τα πιστοποιημένα αιθέρια έλαια της επιστημονικής Αρωματοθεραπείας, η καλλιέργεια, η παραγωγή, η μελέτη και η χρήση τους στη θεραπευτική.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας, βιολογίας και γεωπονικής αλλά και σε όσους, επαγγελματικά η ερασιτεχνικά, ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο ζήτημα των αιθέριων ελαίων.

Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου θα βρίσκεται ο καθηγητής, πρώην Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Μόσχος Πολυσίου, Διευθυντής Εργαστηρίου Χημείας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα, που αφορά στην παραγωγή και πιστοποίηση αιθέριων ελαίων στην Ελλάδα.

Την εταιρεία Pranarôm International θα εκπροσωπήσουν ο Dr. Pascal Debauche, PhD, Βιολόγος, συγγραφές επιστημονικών βιβλίων αρωματοθεραπείας, Product Manager και Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης και η φαρμακολόγος κυρία Régine Pire, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη χρήση των αιθέριων ελαίων στη θεραπευτική και προληπτική πρακτική, με επικέντρωση στις αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις και τους δερματικούς ερεθισμούς.

Η Αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την υγεία και τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου και σήμερα η θεραπευτική και προληπτική δράση των αιθέριων ελαίων, έχει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η «Αρωματοθεραπεία» της Γαλλικής σχολής δεν είναι συμπληρωματική ή εναλλακτική ιατρική, αλλά αρωματική επιστημονική ιατρική, που θεμελιώνεται σε ακριβείς βοτανολογικές γνώσεις και βιοχημικές μελέτες της σύστασης και της δράσης των αρωματικών ενώσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους αποστέλλοντας e-mail στη διεύθυνση [email protected] ή τηλεφωνικά στον αριθμό 210 7242151.

Πληροφορίες: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, 10680 Αθήνα - τηλ: +30 210 3398 600, fax: +30 210 3646 873, email: [email protected] , Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013, ώρες 10:00-18:00.