Σπίτι χωρίς μυρμήγκια με εννέα φυσικούς τρόπους

menta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2017

Είτε επιθυμείτε να τα εξολοθρεύσετε ολοκληρωτικά με δραστικές λύσεις, είτε είστε πιο ήπιοι και απλά θέλετε να μην αποτελεί το σπίτι σας σημείο συνάντησής τους, εμείς σας προτείνουμε ορισμένες λύσεις για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια.

1. Χυμός λεμονιού

Για να αποτρέψετε τους επισκέπτες, ψεκάστε με λίγο χυμό λεμονιού στα «ανοίγματα» του σπιτιού και ιδιαίτερα στην κουζίνα. Πιθανόν, εκείνο που λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση είναι το οξύ που περιέχει το λεμόνι και που αποπροσανατολίζει τα μυρμήγκια στον εντοπισμό της τροφής.

2. Κανέλα

Ψεκάστε με λίγο αιθέριο έλαιο κανέλας γύρω από πόρτες, παράθυρα και άλλες εισόδους των μυρμηγιών, για να τα εμποδίσετε να μπουν σπίτι σας. Και, σκεφτείτε, ότι η κανέλα καθαρίζεται εύκολα μετά. Όπως ακριβώς δηλαδή και το γαρύφαλλο, το μπαχαρικό το οποίο επίσης τα απωθεί.

3. Μέντα

Αναμείξτε ένα μέρος νερό με ένα μέρος έλαιο μέντας και ψεκάσετε στις πόρτες, στα παράθυρα και όπου αλλού το σπίτι σας έχει ανοίγματα,  και τα μυρμήγκια δε θα πλησιάσουν καν.

4. Βόρακας, νερό και ζάχαρη

Ο βόρακας είναι μια φυσική μεταλλική ένωση, με ph φορές υψηλότερο από τη μαγειρική σόδα, ιδανικό για να εξουδετερώσετε μυρωδιές, μούχλα, κατσαρίδες και άλλα έντομα. Η πιο δραστική λύση είναι να αναμείξετε βόρακα με ζάχαρη και νερό. Αυτό λειτουργεί ως «δόλωμα» για τα μυρμήγκια, τα οποία θα πάρουν το μείγμα στη φωλιά τους, δηλητηριάζοντας τη βασίλισσά τους και ολόκληρη της αποικία τους.

5. Απορρυπαντικό πιάτων

Το βάζο με το μέλι συνήθως είναι ο καλύτερος μαγνήτης για τα μυρμήγκια. Πλύντε καλά το βάζο απ’ έξω και αλείψτε το με μία ελαφρά στρώση από νερό με σαπουνάδα (από το απορρυπαντικό των πιάτων). .

6. Κιμωλία

Άγνωστο για ποιον λόγο, τα μυρμήγκια αποφεύγουν την κιμωλία. Εάν, λοιπόν, σχηματίσετε μία γραμμή από κιμωλία έξω από το σπίτι σας ή στις «εν δυνάμει» εισόδους του, πολύ πιθανόν να απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

7. Το κατακάθι του καφέ

Αφού απολαύσετε τον καφέ σας, χρησιμοποιήστε το κατακάθι του για να επαλείψετε τις ρωγμές σε επιφάνειες, που συνήθως είναι οι πύλες εισόδου για την εισβολή των μυρμηγκιών. Η λύση αυτή είναι από τις πιο ενδεδειγμένες, γιατί απλά απομακρύνει, χωρίς να σκοτώνει τα μυρμήγκια.

8. Καλαμποκάλευρο

Αν πασπαλίσετε τις πιθανές εισόδους με λίγο καλαμποκάλευρο, τα μυρμήγκια θα αλλάξουν πορεία. Το συγκεκριμένο προϊόν μάλιστα είναι απόλυτα ασφαλές, εάν υπάρχουν στο σπίτι κατοικίδια ή μικρά παιδιά.

9. Ξύδι

Φτιάξτε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι και σφουγγαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας. Στο διάλυμα μπορείτε κάλλιστα να προσθέσετε υγρό απορρυπαντικό πιάτων και έλαιο μέντας, για να είστε σίγουροι.