Θέλετε να πάρετε τα βουνά; Δείτε τι σνακ να πακετάρετε

gunaika-bouno-snak
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Νάντια Δεληγιάννη, μας δίνει 5+1 ιδέες για κολατσιό στο βουνό, τώρα που ξεκινάμε τις ορεινές αποδράσεις.

Πριν ξεκινήσουμε την περιπέτεια μας στο βουνό, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πώς θα διατηρήσουμε την ενέργειά μας, πώς θα χορτάσουμε το σώμα μας, αλλά και πώς θα διατηρήσουμε την απόδοση του οργανισμού μας σε υψηλά επίπεδα.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μερικές έξυπνες ιδέες για κολατσιό που μπορούμε να έχουμε μαζί μας.

Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί
Τι πιο απλό, γευστικό και θρεπτικό από ποικιλία ξηρών καρπών συνδυασμένων με αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα. Ιδανικό για βόλτες στο βουνό μιας και προσφέρουν άμεση ενέργεια και θρέψη. Δοκιμάστε να μουσκέψετε τους ξηρούς καρπούς προτού τους καταναλώσετε.

No bake energy balls
Μικρές μπαλίτσες ενέργειας που δεν χρειάζονται ψήσιμο με φυστικοβούτυρο, βρώμη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Μπόνους οι σταγόνες σοκολάτας υγείας που εμπλουτίζουν τη γεύση. Μικρές τονωτικές δόσεις ενέργειας και θρέψης.

Wraps
Μικρές αραβικές πίτες τις οποίες μπορείτε να εμπλουτίσετε με φρέσκα λαχανικά, κατίκι ή όποιο άλλο τυρί κρέμα και γαλοπούλα. Απλό και νόστιμο

Το σάντουιτς του ταξιδιώτη
Ψωμάκι πολύσπορο γεμισμένο με αυγοσαλάτα και αβοκάντο, συνδυασμένο με ρόκα και ντοματίνια. Θα εκπλαγείτε από τη γεύση.

Γλυκό τοστ
Ψωμάκι ολικής αλέσεως με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο και φετούλες μπανάνας. Δοκιμάστε το με ταχίνι κακάο.

Σάντουιτς με ψητά λαχανικά
Ψωμάκι πολύσπορο με ψητά λαχανικά (μελιτζάνα και κολοκύθι) συνδυασμένα με φρέσκια μοτσαρέλα μια νότα ελαιόλαδο και φυσικά ντομάτα και φύλλα από σπανάκι.

Με τέτοια σνακ, δεν νιώθετε πιο έτοιμοι να πάρετε τα βουνά;

Νάντια Δεληγιάννη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
www.diatrofi.gr