Φτιάξτε εύκολα, ωμοφαγικά energy balls με φράουλα και καρύδα

energy-balls
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2023

Τα ωμοφαγικά energy balls με φράουλα και καρύδα είναι μια ξεχωριστή και εύκολη συνταγή, η οποία συνδυάζει δύο γεύσεις συνυφασμένες με το καλοκαίρι. Αν, λοιπόν, αναζητάτε ένα δροσερό και υγιεινό σνακ για όλους και για κάθε ώρα, αυτή είναι η συνταγή σας.

Οι φράουλες αποτελούν φρούτο ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, πολυφαινόλες και ιδιαίτερα αγαπητές για τη γεύση τους και τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τι θα λέγατε, όμως, να τις απολαύσουμε και με έναν διαφορετικό τρόπο;

Η Sous Chef Λεόνη Τζέρτη από το diatrofi.gr, με σπουδές στη Γαστρονομία και τη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Bournemouth University, απόφοιτος της Le Monde, με αγάπη για την καλή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής, μας προτείνει αυτά τα ιδιαίτερα ωμοφαγικά energy balls με φράουλα και καρύδα που φτιάχνονται γρήγορα και καταναλώνονται... ακόμη πιο γρήγορα.

Υλικά για 16 ωμοφαγικά energy balls με φράουλα και καρύδα

  • 200 γρ. ώριμες φράουλες 
  • 30 γρ. μέλι
  • 40 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 70 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Πώς θα φτιάξουμε τα ωμοφαγικά energy balls με φράουλα και καρύδα
Σε έναν πολυκόφτη, πολτοποιούμε καλά τις ώριμες φράουλες και το μέλι και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, το αλεύρι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως .

Σχηματίζουμε μικρές σφαίρες των 20 γραμμαρίων και τις τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Μπορούμε να τις αφήσουμε σκέτες ή να τις γαρνίρουμε με ινδοκάρυδο και λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Tip:΄Για την vegan εκδοχή της συνταγής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης, αντί του μελιού. 

Λεοντίνη Μαρίνα Τζέρτη
Sous Chef, Απόφοιτος της Le Monde
www.diatrofi.gr