5 απλά σημεία για υγιή και λαμπερά μαλλιά το καλοκαίρι

gunaika-mallia-thalassa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Ήλιος, πισίνες, χλώριο, αλάτι, ζέστη, υγρασία, πιστολάκι, σίδερο… Ας παραδεχτούμε ότι το καλοκαίρι δεν φέρεται και πολύ καλά στα μαλλιά μας κι ας πάρουμε τα μέτρα μας, με τα παρακάτω tips που σίγουρα θα βοηθήσουν.

Κόψτε τις άκρες
Αν μη τι άλλο, είναι μια καλή στιγμή να ξεφορτωθείτε την ψαλίδα, τις φθαρμένες άκρες και να ανανεώσετε το στυλ σας. Τα μαλλιά μακραίνουν γρήγορα το καλοκαίρι και καλό είναι να τα «καθαρίσετε» για να παραμείνουν υγιή μέχρι το φθινόπωρο.

 Προστατέψτε τα από τον ήλιο
Ένα προϊόν περιποίησης και προστασίας μαλλιών από τον ήλιο με φίλτρα UV μπορεί να συμβάλλει κατά πολύ σε υγιή και λαμπερά μαλλιά με όμορφο χρώμα. Αν βρίσκεστε πολλές ώρες έξω, φορέστε καπέλο, το οποίο θα προστατέψει όχι μόνο τα μαλλιά σας, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής και τα αυτιά σας και θα σας δώσει έξτρα πόντους στυλ.

Βρέξτε τα μαλλιά σας πριν και μετά το μπάνιο
Αν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα με καθαρό νερό ή έχετε βάλει leave-in conditioner πριν βουτήξετε, θα απορροφήσουν λιγότερο αλάτι και χλώριο. Καλή ιδέα είναι, επίσης, να τα ξεπλύνετε και μετά το μπάνιο σας. Κι αν δεν υπάρχει ντους κοντά σας, έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι με φρέσκο νερό.

Προτιμήστε ένα καλό ενυδατικό σαμπουάν
Το καλοκαίρι συνήθως λουζόμαστε πιο συχνά λόγω του ιδρώτα, αλλά και των μπάνιων στη θάλασσα. Γι’ αυτό, καλό είναι να επιλέξετε ένα ενυδατικό σαμπουάν που θα κρατήσει όσο γίνεται την τρίχα ενυδατωμένη. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιήστε καθαριστικό (clarifying) σαμπουάν μια φορά την εβδομάδα για αποτοξίνωση του τριχωτού και μείωση της συσσώρευσης προϊόντων και χημικών. Φροντίστε, επίσης, να τελειώνετε με ένα καλό, ενυδατικό conditioner.

Δοκιμάστε προϊόντα κατά του φριζαρίσματος
Τα υγιή μαλλιά είναι το καλύτερο όπλο κατά του φριζαρίσματος. Αφού φροντίσετε όλα τα παραπάνω, λοιπόν, εφαρμόστε και ένα serum ή λάδι κατά του φριζαρίσματος, που θα χαρίσει λάμψη στα μαλλιά σας.

Bonus: Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα και επιμελώς ατημέλητα, όπως αρμόζει στο καλοκαίρι και βάλτε για λίγο στο ντουλάπι τα πιστολάκια και τα σίδερα. Αν βρίσκονται κάποια ημέρα σε κακή φάση, πιάστε τα αλογοουρά ή κότσο ή μια κοτσίδα και αφήστε τα να πάρουν κι αυτά την ανάσα τους από τη θερμότητα.