3 ιδέες για να απολαύσετε τα σύκα ακόμη περισσότερο

suka
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Επιτέλους ήρθε ξανά η εποχή του σύκου κι επειδή έχουμε μικρό παράθυρο χρόνου για να τα απολαύσουμε, τα βάζουμε στη διατροφή μας με πολλούς τρόπους.

Πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγγάνιο, βιταμίνη C, A, B6 και πολλά ακόμη, τα σύκα είναι βόμβα διατροφικής αξίας. Δεν τα αγαπάμε, όμως, (μόνο) γι’ αυτό, αλλά γιατί είναι ένα πεντανόστιμο φρούτο, που μπορεί να σταθεί ακόμη και στη θέση επιδορπίου με τη γλυκύτητά του και που μπορεί να ταιριάξει παντού, αυτό το διάστημα που το έχουμε στη διάθεσή μας, με μόλις 37 θερμίδες σε ένα μέτριο σύκο.

Στο πρωινό
Στην πρωινή σας βρώμη προσθέστε λίγους σπόρους chia, κομματάκια αμύγδαλο, ρόδι, μέλι και σύκο. Προσθέτει έξτρα υφές, γλυκύτητα και είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας, περνώντας στη συνέχεια και από την τουαλέτα, αφού τα σύκα είναι η σούπερ τροφή κατά της δυσκοιλιότητας.

Σαν ορεκτικό
Είχατε σκεφτεί ποτέ να παρουσιάσετε σύκα σαν ορεκτικό ή σαν ένα υπέροχο συνοδευτικό κρασιού; Δοκιμάστε να ανοίξετε τα σύκα σας και να τα γεμίσετε με κατσικίσιο ή μπλε τυρί. Πασπαλίστε λίγο καρύδι και μέλι και δείτε πόσο απλά κι εύκολα έχετε μπροστά σας ένα προσεγμένο ορεκτικό. Φροντίστε μόνο πρώτα να τα έχετε πλύνει καλά, προτιμώντας τα βιολογικά.

Στην πίτσα
Ξεπεράστε τον ανανά στην πίτσα και χαρίστε γλυκύτητα και εξωτική γεύση με λίγο σύκο. Κόψτε το καλά καθαρισμένο σύκο σας σε μικρές φέτες, απλώστε το πάνω στο τυρί της ζύμης σας, μαζί με προσούτο, ψήστε και απολαύστε.