Η πιο αποτελεσματική φροντίδα αντιγήρανσης!

gunaika-omorfia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Και τι πρέπει να περιλαμβάνει μια αποτελεσματική αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης δέρματος.

Η γήρανση της επιδερμίδας σας είναι αναπόφευκτή. Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του λόγω της μείωσης παραγωγής κολλαγόνου που είναι υπεύθυνο για τη δύναμη και τη δομή του δέρματος. Η απώλεια αυτή κάνει το δέρμα λεπτό και χαλαρό, γεμάτο ρυτίδες με τάση ‘’να κρεμάσει’’.

Η καλή λειτουργία του του δερματικού φραγμού διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικές απειλές όπως αλλεργιογόνα και βακτήρια, καθώς και από την απώλεια υγρασίας. Όταν υπάρχει ανισορροπία, ο δερματικός φραγμός υπολειτουργεί και το δέρμα σας φαίνεται κόκκινο, ερεθισμένο, φλεγμονώδες και υπερευαίσθητο. Αυτό το αφήνει επιρρεπές σε δερματικές παθήσεις όπως η ακμή ή η ατοπική δερματίτιδα.

Το απροστάτευτο δέρμα που εκτίθεται τακτικά στις ακτίνες UVA/UVB προκαλεί μεταλλάξεις στα γονίδια λόγω της βλάβης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κηλίδες ηλικίας, θαμπό τραχύ δέρμα, γραμμές,  και ρυτίδες και γενικά σε μια πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας σας.

Μια αποτελεσματική αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης δέρματος θα μπορούσε να είναι η παρακάτω: 

  1. Καθαρισμός με απαλά καθαριστικά για την καλή λειτουργία του δερματικού φραγμού.
  2. Χρήση τόνερ για άριστο καθαρισμό και εμπλουτισμό του δέρματος με ενεργά συστατικά.
  3. Απολέπιση για απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
  4. Αντιγηραντικό serum για εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
  5. Κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους.
  6. Αντιρυτιδική, ενυδατική κρέμα προσώπου για ‘’γεμάτη’’, λεία και σφριγηλή επιδερμίδα.
  7. Αντηλιακό για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Η συγκεκριμένη φροντίδα εστιάζει στην προστασία του δέρματός σας από όλες αυτές τις βλάβες και το εμποτίζει με ενισχυτικά και προστατευτικά συστατικά. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και αποτρέπει το σχηματισμό σκούρων, υπερχρωματισμένων κηλίδων.

Μια αποτελεσματική στρατηγική αντιγήρανσης ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του '20 για να προστατέψει το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου και τους περιβαλλοντικούς ρύπους, να το θρέψει και να ενισχύσει για την υγεία του.

Μεγαλώνοντας, επιλέξτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τον τύπο του δέρματός σας και που περιέχουν ενεργά συστατικά για να ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε προστατεύουν το δέρμα σας από περιβαλλοντικές βλάβες, επιβραδύνοντας έτσι την ανάπτυξη κηλίδων ηλικίας, λεπτών γραμμών και χαλαρό δέρμα.

Η καθημερινή εφαρμογή προϊόντων που περιέχουν έναν συνδυασμό ενεργών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων του υαλουρονικού οξέος και της βιταμίνης E,  βοηθούν στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας, στην ενυδάτωση του δέρματός σας, καθώς και στη διατήρηση της λειτουργίας του δερματικού φραγμού.

Η σειρά Hyalu B5 της La Roche-Posay προσφέρει αντιγηραντική φροντίδα για το ευαίσθητο δέρμα, συνδυάζοντας το καθαρό υαλουρονικό οξύ (ενυδάτωση και όγκος) με τη βιταμίνη Β5 (επανόρθωση). Τα δύο βασικά συστατικά των προϊόντων της σειράς, δρουν συνεργατικά γεμίζοντας τις λεπτές γραμμές και επανορθώνοντας τον δερματικό φραγμό, με στόχο να επαναφέρουν τον όγκο και να βελτιώσουν τη συνολική όψη του δέρματός σας.

Η σειρά Hyalu B5 περιλαμβάνει αντιγηραντική κρέμα προσώπου με υαλουρονικό οξύ, serum, αμπούλες προσώπου, Aquagel SPF30 και κρέμα για μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Δοκιμάστε τα προιόντα Hyalu B5 και αντισταθείτε στη γήρανση της επιδερμίδας σας!