Ένα premium ελληνικό skincare brand μάς προσκαλεί σε έναν κόσμο όπου η ομορφιά είναι διαχρονική

eua-tsanti-founder-of-aenaon Androulakis Michail
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Η πρόσκληση έρχεται από την Εύα Τσαντή, Χημικό MSc & δημιουργό του εν λόγω skincare brand Aenaon°, η οποία μας μιλά για το παρόν και το μέλλον των προϊόντων, για την έννοια της ομορφιάς και, φυσικά, για την κατάκτησή της.

Η Εύα Τσαντή, Χημικός MSc & δημιουργός του premium ελληνικού skincare brand Aenaon° μάς προσκαλεί σε έναν κόσμο όπου η ομορφιά είναι μία έννοια διαχρονική και παντοτινή. Ένα νέο ελληνικό εγχείρημα όπου η δύναμη της Φύσης και της Επιστήμης αποτελεί την «καρδιά» της αποτελεσματικής φροντίδας.

Πώς και πότε ξεκινήσατε την εταιρεία σας;

Πρόκειται για μία προσωπική δημιουργία που είναι ουσιαστικά ο απόηχος πολυετούς δουλειάς, εμπειρίας και σπουδών. Για εμένα είναι η εξέλιξη της προσωπικής μου ιστορίας, που ξεκινά από τα παιδικά μου χρόνια. Από τότε που οι γονείς μου αυτοδημιούργητοι, ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα πρώτα αρώματα και αιθέρια έλαια και με μύησαν στο κόσμο της δημιουργίας.

Οι σπουδές μου ήταν το φυσικό επακόλουθο. Αποφοίτησα από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έκανα μεταπτυχιακή διατριβή στην Προχωρημένη Οργανική Σύνθεση και τις Εφαρμογές της στη Χημική Βιομηχανία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Androulakis Michail

Παράλληλα με την έρευνά μου στο πανεπιστήμιο άρχισα τα πειράματα στο οικογενειακό εργοστάσιο φαρμάκων στον νομό Βοιωτίας, μελετώντας βιβλιογραφικά τα ενεργά συστατικά και τους μηχανισμούς δράσης τους στην επιδερμίδα και δημιουργώντας συνθέσεις που βασίζονται στην πολύ προσεκτική και εύστοχη επιλογή δραστικών συστατικών. Εργάστηκα για 15 χρόνια στη σύνθεση καλλυντικών προϊόντων, στην παραγωγή τους από την ανάπτυξη μέχρι και το τελικό στάδιο ολοκλήρωσής τους και στις διαδικασίες διασφάλισης της ποιότητάς τους.

Το επόμενο βήμα της ερευνητικής αυτής πορείας ήταν η δημιουργία της δικής μου, εξ ολοκλήρου ελληνικής, σειράς καλλυντικών Aenaon°. Σε αυτή εφαρμόσαμε την τεχνολογία της «βιομεταφοράς». Ακολούθησαν πολλές κλινικές μελέτες και δοκιμές για την τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητας της, με επιτυχή αποτελέσματα.

Το επόμενο challenge για εμάς, ήταν το καλλυντικό αυτό προϊόν να μην έχει μία φαρμακοτεχνική μορφή, αλλά να είναι ένα premium καλλυντικό, ένα sensorial experience, με μοναδικές υφές, signature fragrances, προσεκτικά επιλεγμένα δραστικά συστατικά, και πάντα με απόλυτο σεβασμό στην καλή φυσιολογία του δέρματος. Ως εκ τούτου όλα τα προϊόντα της Aenaon είναι silicone free και βασίζονται σε συστατικά τα οποία ουσιαστικά προσομοιάζουν τα δομικά στοιχεία της επιδερμίδας μας.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στις υφές, στο skin feel, στον βαθμό απορρόφησης των προϊόντων, επιλέγοντας πάντα συστατικά με κριτήριο την καλή φυσιολογία της επιδερμίδας.

Ποιο κενό διαπιστώσατε στην αγορά που θελήσατε να καλύψετε;

Το κενό στην αγορά είναι η έλλειψη επιστημονικά τεκμηριωμένων και αντικειμενικά μετρήσιμων αποτελεσμάτων στον τομέα των καλλυντικών. Για να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στην πιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των καλλυντικών μας μέσω των instrumental efficacy tests. Οι δοκιμές αυτές πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα και διαπιστευμένα εργαστήρια, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ακρίβειας και αξιοπιστίας. Μετρώντας βασικούς δείκτες όπως οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, η ελαστικότητα, οι σκούρες κηλίδες και η εσωτερική απώλεια νερού πριν και μετά τη χρήση του προϊόντος, παρέχουμε στους πελάτες μας απτές, μετρήσιμες αποδείξεις της βελτίωσης που μπορούν να επιφέρουν τα προϊόντα μας στην επιδερμίδα τους.

Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων Aenaon°  λοιπόν, πιστοποιείται μέσω των instrumental efficacy tests, όπου εξειδικευμένα και διαπιστευμένα εργαστήρια κάνουν μετρήσεις των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών, της ελαστικότητας, της συμμετρίας του προσώπου,  των μαύρων κηλίδων και της εσωτερικής απώλειας νερού πριν και μετά τη χρήση.

Αναφορικά με τη σύνθεση του καλλυντικού προϊόντος, συχνά συναντάμε προϊόντα που προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό skin feel,  χρησιμοποιούν συστατικά όπως οι σιλικόνες που σε βάθος χρόνου επηρεάζουν αρνητικά την καλή φυσιολογία της επιδερμίδας. Το R&D της εταιρείας μας στόχευσε και πραγμάτωσε τη δημιουργία συνθέσεων με μοναδικές υφές, με πολύ καλή απορρόφηση από την επιδερμίδα, χωρίς τη χρήση επιβαρυντικών γι’ αυτή συστατικών.

Τι διαφορετικό έχουν τα προϊόντα σας;

Σε όλα τα προϊόντα μας χρησιμοποιούμε καινοτόμες φόρμουλες στις οποίες εφαρμόζεται η τεχνολογία «βιομεταφοράς» των ενεργών συστατικών στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από την Aenaon°. Με βάση αυτή, τα υψηλής αποτελεσματικότητας ενεργά συστατικά εσωκλείονται σε μία κάψουλα με διπλό τοίχωμα δημιουργώντας έτσι έναν μοναδικό συνδυασμό δραστικών ουσιών που ενυδατώνουν, θρέφουν, επανορθώνουν και αναδομούν την επιδερμίδα εισχωρώντας στα βαθύτερα επίπεδά της. Εν συνεχεία, τα πεπτίδια που φέρονται στην εξωτερική στοιβάδα των ενδοκαψυλιωμένων ενεργών συστατικών προσδένονται στοχευμένα και «εκλεκτικά» στα «κύτταρα-στόχος», στα κύτταρα δηλαδή που τα έχουν ανάγκη, απελευθερώνοντας στο εσωτερικό τους όλα τα ενεργά συστατικά. 

Ποια συστατικά χρησιμοποιείτε κυρίως και γιατί;

Εφαρμόζοντας την τεχνολογία της ‘βιομεταφοράς’, μεταφέρουμε ‘εκλεκτικά’ στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, πεπτίδια με προηγμένη αποδεδειγμένη δράση κατά των ρυτίδων και των δυσχρωμιών της επιδερμίδας. Εκτός των αποτελεσματικών πεπτιδίων, παραδείγματα άλλων συστατικών που θα συναντήσει κανείς στις φόρμουλες των προϊόντων μας είναι το υαλουρονικό οξύ, το πράσινο χαβιάρι, τα μονοκύτταρα φύκη (algae), ceramides.

Θα βρείτε ακόμα αποτελεσματικά φυσικά συστατικά από όλο τον κόσμο τις ιδιότητες των οποίων, αξιοποιούμε στην αναδόμηση και βελτίωση της επιδερμίδας.

Αξίζει τέλος να σημειώσω ότι τα προϊόντα της Aenaon°, συμπεριλαμβανομένων των συστατικών τους, παράγονται χωρίς καμία πειραματική δοκιμή σε ζώα.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας σας; 

Πιστεύουμε ότι η διαχρονική ομορφιά μπορεί να επιτευχθεί εκεί όπου η λεπτομερής και σε βάθος έρευνα της επιστήμης συναντά έναν βαθύ θαυμασμό και σεβασμό για τη φύση, τα συστατικά της και τα οφέλη τους. Τα προϊόντα Aenaon° είναι κλινικά & δερματολογικά ελεγμένα, κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Δεν περιέχουν σιλικόνη ή parabens και δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Όλα τα προϊόντα της Aenaon° παράγονται στην Ελλάδα, στη σύγχρονη μονάδα παραγωγής μας.

H Aenaon° λειτουργεί με γνώμονα τις σταθερές αξίες της, την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια, έχοντας έναν αστείρευτο ζήλο για έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών. Αυτή η επιθυμία μάς οδήγησε στη δημιουργία μίας καινοτόμου φόρμουλας που εξασφαλίζει το ‘rescue package’ που η επιδερμίδα αναζητά, έχει ανάγκη και αξίζει.

Ποια είναι η ανταπόκριση από τον κόσμο ως τώρα;

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εξαιρετικά θετική και ενθαρρυντική για εμάς. Μου προσφέρει προσωπικά δύναμη για να συνεχίσω αφοσιωμένη στην έρευνα και την καινοτομία με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των πελατών μέσα από ολοένα αποτελεσματικότερα προϊόντα ομορφιάς. Δεσμεύομαι να διατηρήσω την ποιότητα της Aenaon και την αφοσίωση της στην παροχή κορυφαίων λύσεων skincare & anti-aging, συνδυάζοντας επιστήμη και φύση.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Η υπόσχεση της Aenaon° είναι να συνεχίσει την έρευνα για καινοτομίες στην τεχνολογία περιποίησης της επιδερμίδας και να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τον πιο φυσικό και ισχυρό τρόπο.  Στόχος μας είναι, μέσα από τα προϊόντα μας να δημιουργήσουμε μία πολυτελή εμπειρία περιποίησης που αφυπνίζει τις αισθήσεις και εδραιώνεται ως μία μοναδική καθημερινή εμπειρία περιποίησης της κάθε γυναίκας. Στο άμεσο μέλλον πολλά νέα προϊόντα θα παρουσιαστούν στο ελληνικό και το διεθνές κοινό ολοένα και εμπλουτίζοντας το portfolio της εταιρίας.

Τι σημαίνει για εσάς φροντίδα και ομορφιά;

H φροντίδα και η ομορφιά είναι ένας αρμονικός συνδυασμός επιστήμης και πολυτέλειας. Πιστεύω ότι η αληθινή ομορφιά πηγάζει από το υγιές, περιποιημένο δέρμα. Για εμένα, φροντίδα σημαίνει η δημιουργία προϊόντων με σχολαστική σύνθεση που προσφέρουν ορατά αποτελέσματα, ενισχύοντας όχι μόνο την εμφάνισή μας αλλά και την αυτοπεποίθησή μας. Η ομορφιά, από την άλλη πλευρά, ξεπερνά την επιφάνεια, έχει να κάνει με το να αγκαλιάζεις τον μοναδικό σου εαυτό και να νιώθεις δύναμη στο δέρμα σου. Στην Aenaon°  βασικό μας μέλημα είναι να βοηθήσουμε όλες τις γυναίκες να ξεκλειδώσουν αυτή την εσωτερική λάμψη, γιατί η ομορφιά δεν αφορά μόνο στην εξωτερική εμφάνιση – είναι ένα ταξίδι αγάπης για τον εαυτό μας.