Ποιο είναι το μυστικό ομορφιάς της Sophia Loren;

sophialoren-sofia-loren
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Παρά τα 89 της χρόνια, η σταρ του κινηματογράφου ακτινοβολεί λάμψη και ομορφιά. Κι εκτός από τα καλά της γονίδια, έχει κι ένα μυστικό γι’ αυτό.

Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να τρώει κάθε μέρα ζυμαρικά και να πίνει κρασί, παρά να είναι αδύνατη –μια ατάκα που δείχνει το πόσο αγαπά την καλή ζωή, χωρίς να θέλει να θυσιάσει τίποτα από αυτή. Και μπορεί να φαίνεται ότι η φύση της τα χάρισε όλα, αλλά στην πραγματικότητα είχε κι αυτή τα μυστικά ομορφιάς της, αυτά που κατά τη δεκαετία του ’60 συνέβαλαν στο να είναι μια από τις πιο όμορφες γυναίκες του διεθνούς κινηματογράφου. Ένα από αυτά ήταν και το ελαιόλαδο.  

 Εκτός του ότι το απολάμβανε πάντα στη μεσογειακή διατροφή της, συμπεριλαμβάνοντας τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας καθημερινά, φροντίζει να εφαρμόζει μικρή ποσότητα στο δέρμα της, για να κρατά την επιδερμίδα της λαμπερή και ενυδατωμένη. Αναφέρει, μάλιστα, ότι συχνά πρόσθετε μερικά φλιτζάνια ελαιόλαδο στη μπανιέρα της σε ζεστό νερό, για θρέψη του δέρματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ελαιόλαδο είναι πράγματι ενυδατικό για το δέρμα, ωστόσο, δεν ενδείκνυται για το ακνεϊκό δέρμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει χειρότερο ξέσπασμα. Αν θέλετε τα ενυδατικά αποτελέσματα του ελαιολάδου χωρίς την… ατσαλιά, δοκιμάστε κάποιο body butter με ελαιόλαδο και κάποια αντίστοιχη ενυδατική προσώπου.