Βαθιά ενυδάτωση μαλλιών τον χειμώνα: 5+1 συμβουλές από τις ειδικούς

mallia-xeimonas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Βαθιά ενυδάτωση μαλλιών, ένα διαχρονικό ζητούμενο για κάθε γυναίκα που θέλει να προσφέρει στον εαυτό της το καλύτερο. Οι hair experts, Ελεάνα Θάνου και Μαρία Δήμα, του Eleana Thanou Beauty Coach στη Γλυφάδα, σας δίνουν παρακάτω τις συμβουλές που χρειάζεστε για να την επιτύχετε.

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει δει κατά καιρούς τα μαλλιά της θαμπά ή αφυδατωμένα. Εξωτερικοί παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες (π.χ. χαμηλές θερμοκρασίες) και οι τεχνικές εργασίες (π.χ. βαφές) και εσωτερικοί παράγοντες όπως η έλλειψη νερού και βιταμινών, μπορεί να αφαιρέσουν από τα μαλλιά την φυσική τους υγρασία και λάμψη. Η βαθιά ενυδάτωση μαλλιών, σε όσο προχωρημένη κατάσταση και αν είναι η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα μαλλιά, είναι εφικτή και θα εξηγήσουμε παρακάτω πώς.

Βαθιά ενυδάτωση μαλλιών: 3 συμβουλές για να την επιτύχετε χωρίς την βοήθεια επαγγελματία

1. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας με τα κατάλληλα προϊόντα
Βρείτε τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας. Ο ιδανικός τρόπος για να τα βρείτε (σαμπουάν-conditioner-κρέμα μαλλιών) είναι να απευθυνθείτε σε επαγγελματία hair stylist για να σας υποδείξει ποια ακριβώς χρειάζεστε και θα δουλέψουν πραγματικά για τις ανάγκες σας. Όμως, αν αυτό δεν καθίσταται εφικτό, αναζητήστε στο διαδίκτυο πληροφορίες για κάθε τύπο μαλλιών και τα χαρακτηριστικά του για να βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε.

 2. Χρησιμοποιήστε προϊόν θερμοπροστασίας πριν το styling
Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία του χειμώνα κάνουν τα μαλλιά σας ακόμα πιο εύθραστα. Αν δεν είστε προσεκτική με τα εργαλεία θερμότητας που χρησιμοποιείτε, τότε το σπάσιμο της τρίχας είναι αναπόφευκτο και η βαθιά ενυδάτωση μαλλιών ένα μακρινό όνειρο. Μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε θερμοπροστατευτικό προϊόν, πριν εκθέσετε τα μαλλιά σας σε υψηλές θερμοκρασίες, όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά και κάθε εποχή.

3. Πίνετε άφθονο νερό, κοιμηθείτε καλά, προσέξτε τη διατροφή σας
Κανένα προϊόν και καμία θεραπεία μαλλιών δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα αν δεν προσφέρετε στον εαυτό σας το τρίπτυχο της καλής υγείας: πολύ νερό, καλό ύπνο, ισορροπημένη διατροφή. Αν θέλετε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να είναι γερά και να λάμπουν, θα πρέπει να προσφέρετε στον εαυτό σας ενυδάτωση, βιταμίνες και ξεκούραση. Τα μαλλιά σας είναι ένας ευφυής ζωντανός οργανισμός που καταλαβαίνει περισσότερα από όσα καταλαβαίνουμε εμείς για το σώμα μας.

Βαθιά ενυδάτωση μαλλιών με την βοήθεια hair stylist: 2 προτάσεις για άμεσο αποτέλεσμα

1. Επενδύστε σε εντατικές θεραπείες μαλλιών σε επαγγελματικό χώρο
Μια εντατική θεραπεία μαλλιών είναι επένδυση για την υγεία των μαλλιών τον χειμώνα. Φέρνει πάντα άμεσο και ορατό αποτέλεσμα, με την προϋπόθεση να γίνεται με ανώτερης ποιότητας προϊόντα και εξειδικευμένη τεχνική. Μπορείτε να απευθυνθείτε στον επαγγελματία που έχει αναλάβει την φροντίδα των μαλλιών σας για να σας προτείνει αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι θεραπείες Detox, για βαθιά αποτοξίνωση και Mixology, για ενυδάτωση σε βάθος, είναι οι δύο θεραπείες που προτείνουμε πάντα σε όσους επιζητούν βαθιά ενυδάτωση μαλλιών τους χειμερινούς μήνες. Αναζωογονούν άμεσα τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, ιδίως μετά την περίοδο των γιορτών.

  • Βαθιά ενυδάτωση μαλλιών με θεραπεία Detox
    Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, προτεραιότητα δίνεται στον καθαρισμό και την αποτοξίνωση των μαλλιών από βακτήρια και υπολείμματα styling. Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόζεται μια θεραπεία που αποκαθιστά την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντας αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας.
  • Βαθιά ενυδάτωση μαλλιών με θεραπεία Mixology
    Αυτή η εξατομικευμένη θεραπεία μαλλιών προσφέρει ακριβώς αυτό που τα μαλλιά σας χρειάζονται για να είναι υγιή, λαμπερά και δυνατά. Πριν αρχίσει η θεραπεία, γίνεται διάγνωση για τις ανάγκες τους και στη συνέχεια, εφαρμόζεται ένα μείγμα υλικών με θεραπευτικές ιδιότητες.

2. Κόβετε τις κατεστραμμένες άκρες, με σταθερή συχνότητα
Ένας σίγουρος τρόπος για να διατηρήσετε τα μαλλιά σου ενυδατωμένα είναι το συστηματικό κούρεμα. Ο κανόνας λέει ότι κάθε δύο μήνες πρέπει να περνάτε το κατώφλι του hair salon που εμπιστεύεστε για ένα κούρεμα που θα ξεδιψάσει τις άκρες των μαλλιών και θα τους δώσει ώθηση για να μακρύνουν γρηγορότερα. Η υγρασία του χειμώνα κάνει τα μαλλιά να διψούν και να αφυδατώνονται εύκολα, αν δεν τα περιποιηθείτε, όπως πρέπει. Το κούρεμα θα τα βοηθήσει να παραμένουν ενυδατωμένα και δυνατά, βρέξει-χιονίσει (κυριολεκτικά!).

Βαθιά Ενυδάτωση Μαλλιών: Super SOS TIP 
Ζητήστε cruelty-free βαφές για τα μαλλιά σας

Όταν χρησιμοποιείτε βαφές με συστατικά μη φιλικά προς το περιβάλλον, αυτά έχουν βλαβερό αντίκτυπο στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφυδατώνουν τα μαλλιά, αφαιρώντας τους την φυσική υγρασία και λάμψη τους. Ζητήστε από τον επαγγελματία που έχει αναλάβει την εικόνα των μαλλιών σας, να σας εξηγήσει τη σύσταση των προϊόντων που χρησιμοποιεί.

Στον χώρο Eleana Thanou Beauty Coach εφαρμόζουν μόνο cruelty-free βαφές, χωρίς PPD και χωρίς Αμμωνία γιατί σέβονται το περιβάλλον, τα ζώα, αλλά και τους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται.

Ελεάνα Θάνου και Μαρία Δήμα
https://eleanathanoubc.gr/