Ημέρα της Γυναίκας: 3+1 ιδέες για δώρα

imera-gunaikas-louloudia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Από άντρα σε γυναίκα, από γυναίκα σε γυναίκα, από φίλη σε φίλη, από κόρη σε μάνα και το αντίστροφο, τα παρακάτω δώρα με αφορμή τη σημερινή ημέρα αποτελούν μια όμορφη κίνηση για να τη γιορτάσετε.

Μια ξεχωριστή ημέρα, μια ημέρα που γιορτάζει τη μαχητικότητα και τις κατακτήσεις των γυναικών ανά τα χρόνια από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα, είναι σίγουρα μια καλή αφορμή για να το γιορτάσουμε και να τιμήσουμε τις γυναίκες που έχουμε γύρω μας και μας εμπνέουν να διεκδικούμε και να καταφέρνουμε αυτά που βάζουμε στόχο. Ο πιο σημαντικός τρόπος να τις τιμήσετε είναι με τον σεβασμό απέναντί τους, κάθε ημέρα, όχι μόνο σήμερα. Αν, ωστόσο, θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα μικρό δώρο που θα τις κάνει να χαμογελάσουν ή να το κάνετε στον εαυτό σας. Και το δικό σας χαμόγελο είναι εξίσου σημαντικό.

kalykacosmetics.com
Καλλυντικά προσώπου και σώματος
Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών χρησιμοποιεί καλλυντικά για την περιποίησή της, τα οποία όχι μόνο θεωρεί χρήσιμα, αλλά απολαμβάνει κιόλας και όσα κι αν έχει, σίγουρα θα τα αξιοποιήσει. Μια καλή επιλογή είναι τα καλλυντικά Kalyka Cosmetics, πίσω από τα οποία βρίσκεται η χημικός Κάλλια Βαλλιανάτου, μια γυναίκα που κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της και να δημιουργήσει το δικό της skincare brand που ολοένα μεγαλώνει. Επιλέξτε ανάμεσα σε 2 ενυδατικές, μια κρέμα ματιών κι ένα lip balm ή κάντε συνδυασμό με τις προσφορές που θα βρείτε εδώ. Για την περιποίηση σώματος, σας προτείνουμε την νέα κρέμα σώματος από την Aenaon°, Skin Renewal & Hydration Silky Smooth Body Cream, που βασίζεται σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό ενεργών συστατικών που στοχεύουν στην εντατική αναδόμηση και περιποίηση της επιδερμίδας, με τα encapsulated ενεργά συστατικά της να διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα, αναδομώντας τον επιδερμικό φραγμό και ενυδατώνοντας σε βάθος. Βρείτε την εδώ.

Απόδραση στη φύση
Μπορεί ένα ταξίδι στο εξωτερικό ως δώρο να μην είναι εφικτό, μια εκδρομή στις ομορφιές της Ελλάδας, όμως, μπορεί να οργανωθεί πολύ εύκολα, με τους δικούς σας όρους και budget. Κι αν θέλετε να προσθέσετε δραστηριότητα στο δώρο απόδρασης που θα κάνετε, τσεκάρετε τις εκδρομές που οργανώνουν οι Active Sundays εδώ και οι Comboride εδώ και επιλέξτε την απόδραση που της ταιριάζει.

Βιβλία
Ένα ενδιαφέρον βιβλίο μπορεί να κερδίσει ακόμη και μη βιβλιοφάγους, οπότε τολμήστε το ως δώρο, με βάση την προσωπικότητα της γυναίκας που σκοπεύετε να το δωρίσετε. Στην ενότητα Culture εδώ θα βρείτε τις προτάσεις μας για βιβλία για κάθε γούστο, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Η δική μας πρόταση: «Η Φωνή της» από τις εκδόσεις Καστανιώτη, όπου 53 γυναίκες συγγραφείς ενώνουν τις φωνές τους με σκοπό να μιλήσουν για να μιλήσουν για την πραγματικότητα της έμφυλης βίας, ορατής και αόρατης, για τις δομές της έμφυλης κυριαρχίας στην πολυπλοκότητά τους, για τα βιώματα της καταπίεσης αλλά και του αγώνα για ενδυνάμωση, χειραφέτηση, αληθινή συντροφικότητα και αλληλεγγύη.

Κι αν το budget δεν επιτρέπει μεγάλα έξοδα, υπάρχει πάντα η τόσο λιτή, αλλά συνάμα τόσο όμορφη λύση του λουλουδιού. Ακόμη κι ένα τριαντάφυλλο, ένα λίλιουμ, ένα χρυσάνθεμο ή μια ζέρμπερα αρκούν για να δώσουν στην ημέρα τον χαρακτήρα που της ταιριάζει και χαμόγελο στα χείλη μιας γυναίκας εκεί έξω.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]