Η Gigi Hadid μεταμορφώθηκε σε έργο τέχνης στην τελευταία καμπάνια Miu Miu

gigihadid
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Σε μια φωτογράφιση με αέρα δεκαετίας ‘30, το διάσημο μοντέλο έδωσε διαφορετική πνοή ως κεντρικό πρόσωπο.

Η Gigi Hadid συνεργάστηκε ξανά με την Miu Miu για την νέα καμπάνια του ιταλικού οίκου μόδας, όπου το διάσημο μοντέλο φωτογραφήθηκε με επίκεντρο τις υπέροχες τσάντες. Στη φωτογράφηση, η Hadid αλλάζει στυλ πηγαίνοντας πίσω στη δεκαετία του 1930 με απαλή χρωματική παλέτα και σουρεαλιστική αισθητική, γιορτάζοντας την πεμπτουσία της εμφάνισης της τσάντας matelassé.

Η καμπάνια αναδεικνύει τις τσάντες Wander και Arcadie, με τις οποίες ποζάρει η Hadid και οι φωτογραφίες του Steven Meisel παραπέμπουν στην πρωτοπόρο φωτογράφο Yevonde, της οποίας το πρωτοποριακό έργο χαρακτηρίστηκε από τη χρήση λεπτών χρωμάτων, σουρεαλιστικών διατάξεων, υφασμάτων και φυλλωμάτων στα πορτρέτα. Οι εικόνες αποτίουν φόρο τιμής με τη χρήση φωτεινών αποχρώσεων και λεπτών παστέλ.

Οι τσάντες είναι το κεντρικό κομμάτι της καμπάνιας, με τις Arcadie και Wander να συγχωνεύουν τις κλασικές αποχρώσεις της καραμέλας και του κονιάκ με το φωτεινό πορτοκαλί. Υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Edward Quarmby, η καμπάνια εμπνέεται από το παρελθόν, ενώ αγκαλιάζει το μέλλον.

Η Hadid έχει φωτογραφηθεί ξανά για την Miu Miu στο παρελθόν. Η περσινή καμπάνια 2023 εμπνεύστηκε από μια άλλη πρωτοπόρο καλλιτέχνη, την Margaret Keane. Η Keane, γνωστή για τους πίνακές της με γυναίκες, παιδιά και ζώα, που ξεχωρίζουν για τα μεγάλα εκφραστικά τους μάτια, ήταν η πηγή της προσέγγισης του Meisel για τις φωτογραφίες της καμπάνιας 2023.

Την περσινή χρονιά, η Hadid είχε αποκαλέσει την επικεφαλής της Miu Miu, Miuccia Prada, «μία από τις πιο εμπνευσμένες και εμβληματικές γυναίκες στον κόσμο, επειδή εξερευνά όλες τις αγάπες και τα ενδιαφέροντά της στο μέγιστο δυνατό βαθμό». Το μοντέλο δήλωσε επίσης: «Είναι τιμή μου να βλέπω τη δουλειά της, να συνεργάζομαι μαζί της και να έχω απέναντί μου έναν άνθρωπο γεμάτο γνώσεις και δύναμη, αλλά ταυτόχρονα προσγειωμένο και ευγενικό. Κάνει τόσα πολλά για να δημιουργήσει χώρους για να τιμήσει τους άλλους. Σκέφτομαι τη γυναίκα Miu Miu ως κάποια που έχει παρόμοιες ιδιότητες με τη Miuccia... παιχνιδιάρα, αλλά ήρεμη, κλασική αλλά δροσερή, υπεύθυνη αλλά προσγειωμένη».