Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 34η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

elisabetta-franchifashion-show christos dimakeas
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2024

Αυλαία έριξε το Athens Fashion Week που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 20 Απριλίου έως 24 Απριλίου 2024 αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Fashion designers, celebrities, top models, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο κι εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν στην μεγαλύτερη γιορτή της μόδας!

Σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές μόδας αλλά και fashion brands παρουσίασαν τις συλλογές τους: H διάσημη Ιταλίδα σχεδιάστρια Elisabetta Franchi παρουσίασε τη συλλογή “Eternal”, ο οίκος μόδας Kathy Heyndels την συλλογή “Blooming” και ο Μάριος Τόγκος τη συλλογή “Vendetta”.

michalis archontidis/studio pano
Το fashion brand CFCouture όπου για πρώτη φορά η Χρυσάνθη Φαρμάκη παρουσίασε την νέα της συλλογή, ο οίκος Dassios εντυπωσίασε με την συλλογή «Περί Θέρους» SS ’24, το fashion brand Celebrity Skin του Δημήτρη Στρέπκου συγκίνησε το κοινό με την συλλογή “Daydreaming A poem for Katia”, το fashion brand Christine&Joe όπου η Τζο Τόγκου και η ηθοποιός Χριστίνα Παππά παρουσίασαν την Luminous Waves collection. Ο Malan Breton ο οποίος ήρθε από την Αμερική αποκλειστικά για το Athens Fashion Week παρουσίασε την νέα του συλλογή F/W 2025, το fashion brand από την Καλιφόρνια Bella Paradise παρουσίασε την συλλογή μαγιό "California Bronze, η Daphne Valente με την συλλογή “Lost my marbles” δήλωσε την ηχηρή της υποστήριξη στην επιστροφή των Ελγίνειων Γλυπτών στην Ελλάδα. Η Ioanna Kourbela με την “The time is now”, SS’25 συλλογή, ο Paris Valtadoros με την συλλογή “Mystique”, το brand Parthenis με την συλλογή “Εarthbound, η Irene Angelopoulos και την SS’ 24 haute couture συλλογή “The Journey”, o Vassilis Zoulias με τη νέα του Prêt-à-Porter συλλογή ’Film Noir’ Φθινόπωρο-Χειμώνας 2024- 2025 ενώ την συνόδευαν τα ευφάνταστα κοσμήματα του Pericles Kondylatos.

GEORGE BROUSALIS

Η έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 2004 -Παρίσι 2024» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών. Με  αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 και την πραγματοποίησή τους στην παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, το Παρίσι, αυτή τη σεζόν η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας τίμησε την αλληλένδετη σχέση μεταξύ μόδας και αθλητισμού. Η έκθεση αποτύπωσε τις σημαντικότερες στιγμές της μόδας τα τελευταία 20 χρόνια με αναφορές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το Πεκίνο, το Λονδίνο, το Ριο ντε Τζανέιρο, το Τόκιο αλλά και τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και με έμφαση φυσικά στους Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Στην έκθεση επίσης φιλοξενήθηκαν και οι δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών: Dassios/ Δημήτρης Ντάσιος, Όλγα Καραβερβέρη, Parthenis/ Oρσαλία Παρθένη, Kathy Heyndels/ Γιάννης Τόγκος, Kourbella/ Ιωάννα Κουρμπέλα, Ντενιζ Ελευθερίου, Tassos Mitropoulos/ Τάσος Μητρόπουλος, Χαρά Λεμπέση, Maison Faliakos/ Χρήστος Πετρίδης, Celebrity Skin, Daphne Valente, Paris Valtadoros, Deux Hommes,   που με έμπνευση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες  σχεδίασαν μια δημιουργία αφιερωμένη σε αυτή την ενέργεια. Στην Τελετή Έναρξης  παρευρέθηκαν σημαίνουσες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, υποστηρικτές της ΕΟΕ και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ενώ είχαμε την τιμή να προλογίσουν την Έκθεση η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Σπύρος Καπράλος.

christos dimakeas / studio panou

Χορηγός μετονομασίας των Βραβείων των Νέων Σχεδιαστών ήταν το HUAWEI “HUAWEI FreeClip”. Έξι νέοι δημιουργοί παρουσίασαν τις πολλά υποσχόμενες συλλογές τους εντυπωσιάζοντας το κοινό και την κριτική επιτροπή.

Τη διοργάνωση τίμησαν με τη παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή ο σχεδιαστής μόδας και επίτιμος καλεσμένος του 34ου Athens Fashion Week Malan Breton, η  Πηνελόπη Παπανικολάου, fashion editor του περιοδικού Beaute, η  Tanja Beljianski Galovic,  fashion editor από το  L'officiel Arabia, η Ρομίνα Καραμανέα, σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια της σχολής RK Fashion School και ο Yujie Cao (Jay),  GTM Manager της Huawei Ελλάδος.  Παρουσιάστρια της τελετής απονομής βραβείων ήταν η Κιμ Κίλιαν ενώ επίσης, τον λόγο πήρε και  η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Athens Fashion Week, Τόνια Φουσέκη η οποία μίλησε για την σπουδαιότητα του θεσμού και το πως στην πορεία της Εβδομάδας Μόδας αυτός έχει αναδείξει πολλούς ήδη καταξιωμένους σχεδιαστές μόδας.

michalis archontidis/studio pano
Νικητές των New Designers Awards by “HUAWEI FreeClip”. αναδείχθηκαν οι:

Best New Designer: Το fashion brand  Blue

Best Trendsetter: Το fashion brand P.Anchor

Best Catwalk: Το fashion brand L’ amour et l’ âme Atelier

Fashion Innovation Award: Βλέποντας τον ενθουσιασμό του κόσμου και την ανταπόκριση του γι΄ αυτό το μοναδικό fashion tech gadget, ανακοινώθηκε και ένα τέταρτο βραβείο. Έτσι, τo Fashion Innovation Award κέρδισε η Huawei για το FreeClip και το βραβείο παρέλαβε ο κος Πέτρος Δρακόπουλος, Μarketing Director Huawei CBG Ελλάδος.

Την ίδια μέρα οι σπουδαστές του ΙΕΚ ALFA υπό την καθοδήγηση και το creative direction του Λάκη Γαβαλά  παρουσίασαν ένα πρωτοποριακό fashion show σαν αναπαράσταση αρχαίου δράματος δοσμένου μέσα από τη Μόδα με την συνοδεία της σπουδαίας φωνής και ερμηνείας, με διεθνή καριέρα Κατίνας Παξινού.

YORGOS BOLBASSIS

Το Fashion Design Project by Georg Jensen, ήταν ο διαγωνισμός σχεδίου του Athens Fashion Week, που τη φετινή σεζόν είχε την εξαιρετική τιμή να έχει χορηγό και υποστηρικτή του, το εμβληματικό Δανικό brand Georg Jensen!  Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε ταλαντούχους ανθρώπους που επιθυμούσαν να κάνουν το ντεμπούτο τους ως ανερχόμενοι σχεδιαστές μόδας.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μας αλλά και από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα από την Αμερική το δημοφιλές site μόδας FashionWeekOnline.com, από την Μέση Ανατολή το L’Officiel Arabia, από την Σερβία τα περιοδικά Harper’s Bazaar και Grazia Serbia και από την Αγγλία το Voir Fashion Magazine.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία πραγματοποιείτε η έκθεση “Fashion Panorama- The Italian New Wave” υπό την επιμέλεια της Vogue Italia. Στην συγκεκριμένη έκθεση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες 10 νέων Ιταλών σχεδιαστών μόδας και fashion brands:  ACT N°1, Gisèle, Cormio, Lessico familiare, Magliano, Marco Rambaldi, Medea, Panconesi, Niccolò Pasqualetti, SSHEENA, οι οποίοι επιλέχθηκαν για την μοναδικότητα της ματιάς και της δημιουργικής τους προσέγγισης.

YORGOS BOLBASSIS

Στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής συνεισφοράς, αυτή τη σεζόν, η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στηρίξε το σημαντικό έργο της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ (Hellenic Olympians Association) είναι ο επίσημος συλλογικός φορέας των Ελλήνων αθλητών που έχουν συμμετάσχει σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς  Αγώνες, αναγνωρισμένος τόσο από την Διεθνή και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και από την World Olympians Association .

Την τηλεοπτική μετάδοση του Fashion week έχει αναλάβει η ΕΡΤ.

Εκτός της τηλεόρασης, η 34η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας έχει δυναμική παρουσία και online. Σε συνεργασία με την εταιρεία Phaistos Networks, Digital Partner του Athens Fashion Week, το κοινό εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τα μοναδικά fashion shows, μέσω της υπηρεσίας Live Streaming της glomex, στο περιβάλλον δημοφιλών websites αλλά και μέσω του site του Athens Fashion Week. Παρουσιάστρια του live streaming ήταν η ταλαντούχα δημοσιογράφος Τόνια Κούμπα ενώ η influencer Σίβυλλα Βασιάδη έδινε τον παλμό από τα backstage.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης,  οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εντυπωσιακό showroom της Caroline Svedbom και να δουν από κοντά την πιο κομψή και λαμπερή συλλογή γυναικείων κοσμημάτων.

Χορηγοί της 34ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας είναι:

H L’Oréal Professionnel, σε συνεργασία με τους κορυφαίους hair experts, επιμελήθηκε τα εντυπωσιακά hair looks ενώ ο make up artist Freddy Kalobratsos επιμελήθηκε το μακιγιάζ χρησιμοποιώντας εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ από την Alûstre. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την νέα γενιά ακουστικών, τα HUAWEI FreeClip,  ιδανικά για τους στυλάτους φαν της τεχνολογίας. H ABEK ΒΕΚΡΑΚΟΣ και η Qualita Unica, σε όλη την διάρκεια της Εβδομάδας σέρβιρε στους καλεσμένους τον πιο πλούσιο σε άρωμα καφέ από τα χέρια των καλύτερων barista ενώ η Beluga Vodka από τη Β.Σ Καρούλιας πρόσφερε δροσιστικά κοκτέιλ. Στο Athens Fashion Week οι παρευρισκόμενοι ανακάλυψαν την Kyklos Cosmetics και δοκίμασαν την νέα σειρά φυσικών προϊόντων προσώπου και σώματος. Η Sixt με τον πλούσιο στόλο της μετέφερε πολλούς από τους διάσημους προσκεκλημένους της Εβδομάδας Μόδας  δίνοντας τους ένα αίσθημα πολυτέλειας και ασφάλειας. Το Academias Hotel, AutographCollection, το πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας φιλοξένησε όλους τους καλεσμένους από το εξωτερικό. Η εταιρεία my nutri με τα υγιεινά της γεύματα φρόντιζε καθημερινά για την σίτιση όλων των συντελεστών της διοργάνωσης.

Επίσημοι υποστηρικτές είναι:

Η εταιρεία Dress Code, η Minoan Waters, το πρακτορείο μοντέλων Happy People, η Eventora και η Εταιρεία Επικοινωνίας So Fine! Communications Management.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ : Εθνική Τράπεζα, VK lights, StyleBox, Angelina Mannequins-ShopFitting.

Υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη των: Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Enterprise Greece,

Υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υπουργείου Τουρισμού, Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Περιφέρεια Αττικής, Δήμου Αθηναίων, Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΒΕΑ), Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Marketing Greece, Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ). Λείπει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Τέλος, την 34η Εβδομάδα Μόδας στηρίζει το Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών και η Ιταλική Πρεσβεία.

Χορηγοί επικοινωνίας:  COSMOTE TV, LOVE RADIO, BEAUTE MAGAZINE, HELLO, DOWNTOWN, DELUXE MAGAZINE, FASHION DAILY, T-LIFE, HUFFINGTON POST, CLICK AT LIFE, MISSBLOOM.GR, WOMANTOC.GR.

Η μεγαλύτερη γιορτή της μόδας μόλις ολοκληρώθηκε...!