5 κιλά μείον μέχρι τα Χριστούγεννα; Κι όμως γίνεται

santa
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα…παρασυρθούμε γευστικά.

Πώς θα καταφέρουμε να τα υποδεχτούμε με μία πιο σαγηνευτική σιλουέτα, η οποία θα μας επιτρέψει να μη στερηθούμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα; Ένας είναι ο τρόπος: πειθαρχία και υπομονή τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον express οδηγό που ετοιμάσαμε για σας και πείτε αντίο σε εκείνα τα ενοχλητικά 5 κιλά που σας ταλαιπωρούν, πριν τα δει ο…Άγιος Βασίλης.

Προσοχή στο αλάτι. Έρευνες αναφέρουν ότι το 75% του αλατιού που προσλαμβάνουμε, δεν προέρχεται από την …αλατιέρα αλλά από τα τυποποιημένα φαγητά, που το κρύβουν καλά στα συστατικά τους. Προσοχή στις ετικέτες και για να είστε ακόμη πιο ήσυχοι καλό θα είναι να  αποχωριστείτε το αλάτι τελείως για τις 2 επόμενες εβδομάδες.

Μακριά από τα διαιτητικά προϊόντα. Τα διαιτητικά προϊόντα υπόσχονται θαύματα, που δε μπορούν να εκπληρώσουν. Προτιμήστε τα «κανονικά» προϊόντα, τα οποία προσφέρουν στον οργανισμό όλα εκείνα τα συστατικά που τον χορταίνουν. Θα ικανοποιηθεί περισσότερο και θα τα μεταβολίσει καλύτερα σε ενέργεια χωρίς να πεινάτε.

Άρα συμπληρώστε στη λίστα του σούπερ μάρκετ να αγοράσετε υδατάνθρακες, που θα περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, γαλακτοκομικά και τα αμυλούχα λαχανικά. Στην κατηγορία «πρωτεΐνες», μην ξεχάσετε τα φασόλια, το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά και τα αυγά, ενώ στα υγιεινά λίπη τους ξηρούς καρπούς και το ελαιόλαδο.

Ένας υγιεινός και σίγουρος τρόπος να χάσετε γρήγορα αυτά τα 5 κιλά πριν από τις γιορτές είναι να καταναλώνετε πικρά τρόφιμα σε κάθε γεύμα, τρεις φορές την ημέρα. Λάχανο, ρόκα, ελιές, αμύγδαλα, πράσινη μουστάρδα, ραπανάκι και ραντίτσιο πρέπει να σας γίνουν καθημερινοί σύντροφοι.

Σωστές αναπνοές, όπως λέει ο γιατρός δηλαδή. Πάρτε βαθιές ανάσες και σύντομα θα δείτε τα κιλά να φεύγουν (με τη βοήθεια της διατροφής φυσικά). Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η σωστή αναπνοή ενισχύει το μεταβολισμό άρα και την απώλεια κιλών.

Απώλεια κιλών χωρίς άσκηση (δυστυχώς) δε γίνεται. Σηκωθείτε και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινήστε με πρωινές κάμψεις και κοιλιακούς, έπειτα από ένα καλό τζόκινγκ. Η τακτική αυτή θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και θα λεπτύνει τη μέση σας.

Ξεχάστε τη ζάχαρη, ειδικά από τα ανθρακούχα ροφήματα. Αντικαταστήστε αυτήν την κακή συνήθεια με φυσικούς χυμούς, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Και μην ξεγελιέστε ότι αν αντί για άσπρη ζάχαρη, βάλετε φρουκτόζη, μαύρη, καστανή ζάχαρη  ή μέλι, η ζυγαριά θα σας λυπηθεί.

Μοιραστείτε τα γεύματα με τον εαυτό σας. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, μοιράστε σε μικρά γεύματα την ποσότητα του ενός κυρίως γεύματος και καταναλώστε το καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό το μικρό tip θα γεμίσει ενέργεια τον οργανισμό σας, χωρίς να αποθηκεύσετε λίπος.

Και μη ξεχνάτε ότι για να χάσετε κιλά οι μικρές αλλαγές κάνουν τη διαφορά: σκάλες αντί για ασανσέρ, ποδήλατο αντί για αυτοκίνητο στις μετακινήσεις, πολύ νερό και ένας χαλαρός, 8ωρος ύπνος θα σας κάνουν…αγνώριστους.