6 σημάδια, ότι δεν σας βλέπει μόνο φιλικά...

flert-kentriki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Τώρα με βλέπει φιλικά ή μήπως όχι; Αν αυτή η απορία σας τριβελίζει το μυαλό, υπάρχουν "σημάδια" που φανερώνουν τις προθέσεις του...

Κάθε φορά που γνωρίζετε κάποιον σε μια κοινωνική εκδήλωση, παρουσιάζονται οι εξής πιθανότητες: Είτε του αρέσετε αλλά εσάς δεν σας αρέσει, είτε σας αρέσει αλλά δεν του αρέσετε εκείνου, είτε τα αισθήματα είναι αμοιβαία οπότε... η ώρα η καλή, παιδιά!

Δεδομένου, έστω θεωρητικά, ότι εσείς αντιλαμβάνεστε τα αισθήματα σας και μπορείτε να διαχωρίσετε πότε σας αρέσει πραγματικά κάποιος και πότε απλά βαριέστε θανάσιμα στο πάρτυ που βρεθήκατε. Από την άλλη, το πρόβλημα που καλείστε κάθε φορά να λύσετε είναι όταν δεν μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε τα σημάδια που εκείνος εκπέμπει και να καταλάβετε εν τέλει τα δικά του αισθήματα απέναντί σας, αφού για τα δικά σας γνωρίζετε.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά σημάδια που ίσως βοηθήσουν στην ανίχνευση, αλλά, δυστυχώς, τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δεν είναι δεδομένο όσον αφορά στο θέμα «άντρες και εκδήλωση αισθημάτων».

Ακολουθούν, 6 συμπεριφορές που ίσως και να σημαίνουν κάτι παραπάνω, ίσως και όχι, καθώς μπορεί απλά να πρόκειται για έναν ευγενέστατο τύπο. Το πιθανότερο όμως είναι στην περίπτωση που πληρούνται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις, να του αρέσετε και το ίδιο να ελπίζει κι εκείνος με τη σειρά του, για εσάς.

1. Σας δίνει την προσοχή και το χρόνο του

Εαν λοιπόν, βρεθείτε σε ένα πάρτυ ή μια επαγγελματική συγκέντρωση και εκείνος δείχνει να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί σας, παρά με τους φίλους του, τότε κάτι τρέχει. Εαν προτιμάει τη δική σας παρέα περισσότερο από εκείνη του κολλητού του, τότε πάλι κάτι τρέχει. Το τι τρέχει ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το γνωρίζει ούτε ο ίδιος. Αλλά σίγουρα κάτι τρέχει.

2. Θέλει να σας γνωρίσει και ενδιαφέρεται για όσα λέτε

Αφού σας έχει δώσει το χρόνο του, δείχνει να ενδιαφέρεται να σας γνωρίσει και έχει τη διάθεση να σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή σας. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι όχι απλά σας κάνει ερωτήσεις, αλλά ακούει και τις απαντήσεις και μετά ξανακάνει ερωτήσεις, πάνω στις απαντήσεις που εσείς έχετε δώσει. Αν σας μπερδέψαμε, τουλάχιστον παρατηρήστε αν απαντάει μονολεκτικά σε όσα του λέτε. Οι μονολεκτικές απαντήσεις ή εκείνες που συνοψίζονται σε ένα κούνημα του κεφαλιού, δεν δείχνουν ενδιαφέρον. Δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

3. Καταβάλει κόπο για χάρη σας

Σας ανοίγει την πόρτα για να περάσετε, κουβαλάει τη βαλίτσα σας και προσφέρεται να σας γυρίσει σπίτι με το αυτοκίνητο, ακόμα και εσείς μένετε στον Αγιο Στέφανο κι εκείνος στο Φάληρο; Τότε έχετε να κάνετε με έναν ιππότη και μάλιστα με έναν ιππότη που ενδιαφέρεται για εσάς. Ο ιπποτισμός δεν είναι συνηθισμένη τακτική στις μέρες μας, γι’ αυτό όταν εμφανίζεται, έχει λόγο που εμφανίζεται.

4. Διατηρεί οπτική επαφή

Όταν ένας άντρας σας κοιτάει στα μάτια, πρώτον θα πρέπει να του αναγνωρίσετε το γεγονός ότι δεν σας κοιτάει στο στήθος, -που είναι μεγάλο ομολογουμένως επίτευγμα -και δεύτερον, αυτό σημαίνει ότι μάλλον ενδιαφέρεται για εσάς. Αν μάλιστα μαζί με τα μάτια του, γελάνε και τα χείλη του, χωρίς να παραπέμπει σε χαζοχαρούμενο άτομο (η διαφορά είναι ειδοποιός) τότε μάλλον έχει τσιμπηθεί  μαζί σας.

5. Προσπαθεί να σας διασκεδάσει

Το κλειδί σε αυτό το σημάδι είναι το γεγονός ότι «προσπαθεί» να σας κάνει να γελάσετε. Δεν γνωρίζει ακόμα το χιούμορ σας και δοκιμάζει τα πάντα για να πετύχει το στόχο του. Απο κρύα ανέκδοτα, μέχρι μιμήσεις διασήμων, έχει τη διάθεση να γελοιοποιηθεί μπροστά σας για να δει να περνάτε καλά και να είναι εκείνος η αφορμή γι΄αυτό.

6. Εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να σας αγγίξει

Η επαφή είναι ένας εύκολος και σχετικά ανώδυνος τρόπος να δείξει κάποιος το ενδιαφέρον του. Όσες περισσότερες ευκαιρίες εκμεταλλεύεται ή δημιουργεί ο ίδιος για να σας αγγίξει, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν θέλει να κάνετε μονάχα φιλική παρέα. Την επιθυμία του για άγγιγμα, το πιθανότερο είναι μην μπορεί να την εξηγήσει ούτε ο ίδιος, καθώς μάλλον του βγαίνει ενστικτωδώς και αυτό είναι το καλύτερο.