10 συμβουλές για θετική διάθεση!

eutuxia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Υπάρχουν απλοί και εύκολοι τρόποι για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας; Το clickatlife.gr λέει ναι!

Συχνά αναλωνόμαστε στους δεκάδες τρόπους για να διατηρούμε το σώμα μας υγιές και ρωμαλέο και ξεχνάμε τη σημασία της πνευματικής υγείας και τις ευεργετικές συνέπειες της καλής ψυχικής διάθεσης. Το καλό είναι ότι το το σώμα συνδέεται άμεσα με το πνεύμα και σε όποιο τομέα από τους δύο και να δώσετε περισσότερη σημασία, θα επηρεαστεί άμεσα και ο άλλος.

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε τον εαυτό σας, με μερικές από τις παρακάτω συμβουλές, για να σας φροντίσει κι εκείνος όταν, αργότερα, τον χρειαστείτε...

1. Δράση και δραστηριότητα

Οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα, αρκεί να είναι δραστηριότητα είναι σημαντική και απαραίτητη για τα επίπεδα της σωματικής σας ενέργειας που επηρεάζουν άμεσα και τη διάθεσή σας. Όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο πιο υγιείς νιώθετε και είστε, στο τέλος της ημέρας.

Η κατανάλωση ακόμα, ποικιλίας θρεπτικών τροφών, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα λιπαρά ψάρια είναι κεντρικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Και μην ξεχνάτε πως και μια απλή αλλαγή στις συνήθειες μας, όπως είναι η κατάργηση του ασανσέρ και το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

2. Απολαύστε τη φύση και τον ήλιο

Όσο φτιάχνει ο καιρός, εκμεταλλευτείτε τον και κάνετε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε στην ύπαιθρο. Φάτε το μεσημεριανό σας κάτω από τον ήλιο που λούζει τη βεράντα σας ή προτιμήστε το περπάτημα στο πάρκο, από το διάδρομο του γυμναστηρίου. Όχι μόνο θα ανανεωθείτε, αλλά θα λάβετε, μέσω του ήλιου την πολύτιιμη και δυσεύρετη βιταμίνη D.

3. Δοκιμάστε κάτι καινούριο

Οτιδήποτε σας βοηθάει να ξεχνάτε τα άχγη σας και το στρες που σας καταβάλει τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας είναι πολύτιμο και απαραίτητο στη ζωή σας. Γραφτείτε επιτέλους στα μαθήματα μαγειρικής, ξεκινήστε μαθήματα χορού ή βελονάκι και θα αλλάξει μεμιάς η διάθεσή σας.

4. Επικοινωνήστε με τους άλλους

Μιλήστε για όσα σας απασχολούν σε ένα φίλο και θα νιώσετε καλύτερα. Επιδιώκετε πάντα να βρίσκεστε με άτομα που σας κάνουν να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και δείξτε ενδιαφέρον και εσείς για τις ζωές των άλλων. Τα αισθήματα είναι πάντα καλύτερα όταν είναι αμοιβαία.

5. Πιστεύετε πάντα στον εαυτό σας

Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση των ικανοτήτων μας είναι σημαντικά όπλα στον αγώνα ενάντια στην κατάθλιψη. Να είστε ευγενείς με τον εαυτό σας, για να είναι και οι άλλοι μαζί σας και υπερήφανος για όσα καταφέρνετε στη ζωή σας. Να αποδέχεστε τον εαυτό σας, συγχωρείτε τις αδυναμίες του και αναγνωρίζετε τα δυνατά σας σημεία, για να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι.

6. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Μην «σπαταλάτε» όλο σας το χρόνο στους άλλους και στις καθημερινές  σας υποχρεώσεις. Φροντίζετε να βρίσκετε πάντα λίγο χρόνο στην ημέρα για να κάνετε κάτι που ευχαριστεί αποκλειστικά εσάς, όπως είναι να διαβάσετε ένα βιβλίο, να δείτε μια ταινία ή ακόμα να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Δεν έχει σημασία τι θα κάνετε στον προσωπικό σας χρόνο. Σημασία έχει να υπάρχει αυτός ο προσωπικός χώρος και χρόνος.

7. Κοιμηθείτε ήσυχα

Ο καλός βραδινός ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πνευματική υγεία του ατόμου. Όταν έχετε κοιμηθεί καλά, νιώθετε ξεκούραστοι, το μυαλό σας είναι καθαρό και έτοιμο να αποδώσει, ενώ οι συναισθηματικές σας άμυνες είναι στο ζενίθ. Ένας καλός ύπνος, βοηθά στην αποσυμφόρηση από το έντονο άγχος, βελτιώνει τη μνήμη και ενισχύει τη συνολική καλή λειτουργία του οργανισμού.

8. Μην ξεχνάτε τις καλές στιγμές

Είτε με το να κρατάτε ημερολόγιο, είτε με κάποιο άλλο δικό σας τρόπο, βοηθάει πάντα να θυμάστε τις στιγμές που είχατε μια επιτυχία, όσο μικρή και να ήταν αυτή, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας. Οι καλές στιγμές είναι περισσότερο απαραίτητες, όταν μας θυμίζουν πώς να βγούμε από τις δύσκολες.

9. Βάζετε υλοποιήσιμους στόχους

Μην βάζετε μεγαλεπήβολους στόχους και μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό σας. Κάνετε μικρά βήματα κάθε φορά και εν τέλει θα καταφέρετε ό, τι είναι αυτό που επιθυμείτε. Παραμένετε ρεαλιστές και έχετε υπομονή για όλα όσα θα έρθουν. Το κάθετι θέλει το χρόνο του.

10. Ζητάτε βοήθεια

Μην αρνείστε το ενδεχόμενο να χρειάζεστε κάποιες φορές στη ζωή σας βοήθεια και σε καμία περίπτωση μην διστάζετε να τη ζητήσετε. Το να μιλάτε για όσα σας προβληματίζουν, δεν δηλώνει αδυναμία, αλλά την ανάγκη σας να βρείτε ξανά τη δύναμή σας.