Χάστε τα κιλά του Πάσχα, πριν έρθει το καλοκαίρι

diaita
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Το Πάσχα πέρασε, οι διακοπές τελειώσαν, το κοκορέτσι σώθηκε και σιγά σιγά (επιτέλους) φτιάχνει και ο καιρός. Γνωρίζοντας ακόμα πως ο χρόνος τρέχει εξαιρετικά γρήγορα, καλά θα κάνετε να ξεκινήσετε άμεσα την προετοιμασία που χρειάζεστε για να βγείτε στις παραλίες στυλάτοι και καλλίγραμμοι.

Εν ολίγοις, ξεκινήστε χωρίς καθυστέρηση τη δίαιτα, κόψτε τη ζάχαρη, κάντε ποδήλατο, περπατάτε πολύ και πίνετε ακόμα περισσότερο νερό από αυτό που ήδη πίνετε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δεν θα χάσετε.... ή μάλλον θα χάσετε!

1. Τέρμα οι αναβολές

Δεν υπάρχει ο χρόνος ούτε και το περιθώριο να ξεκινήσετε τη δίαιτα «από Δευτέρα». Από τη στιγμή κιόλας που διαβάζετε αυτές τις γραμμές μπείτε σε πρόγραμμα. Αν είναι απόγευμα, φροντίστε το βραδινό σας να είναι ένα γιαούρτι, αν είναι πρωί, φροντίστε το μεσημεριανό σας να συνδυάζει πρωτεΐνη με σαλάτα και αν είναι ήδη αργά, ξεκινήστε την επόμενη μέρα με γυμναστική και λεμονόνερο. Επιπλέον και ανεξαρτήτως της ώρας και του που εν τέλει βρίσκεστε, όταν θα κηρύξετε την έναρξη της δίαιτας, πιείτε χωρίς καθυστέρηση ένα μπουκάλι νερό.

2. Βρείτε εναλλακτικές

Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με νερό ή πράσινο τσάι, το παγωτό με το γιαούρτι με μέλι, τα γλυκά με φρούτα βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα, το λευκό με μαύρο ψωμί και το βραδινό σουβλάκι με κάτι πολύ πιο ελαφρύ. Ανεβείτε από τις σκάλες και όχι από το ασανσέρ, καθαρίστε οι ίδιοι τα τζάμια και όχι η καθαρίστρια, περπατήστε με την παρέα σας, πριν κάτσετε για ποτό, προτιμήστε ένα ποτήρι λευκό κρασί από μια μεγάλη μπύρα.  Δείτε όλες αυτές τις επιλογές σαν κάτι διαφορετικό και όχι σαν στέρηση.  Είναι σημαντικό να έχετε τη σωστή οπτική και να μην θεωρείτε πως μπαίνετε σε καταναγκαστική περίοδο νηστείας.

3. Κρατάτε ημερολόγιο

Καταγράφετε τις κινήσεις που κάνετε για ένα καλλίγραμμο κορμί, σημειώνετε τη διάρκεια της καθημερινής σας γυμναστικής και κρατάτε όσο τον δυνατό πιο πιστά διατροφικό ημερολόγιο. Συμπεριλάβετε στις  σημειώσεις σας το εβδομαδιαίο βάρος σας, ώστε να έχετε καθαρή εικόνα της εξέλιξής σας, ώστε αν χρειαστεί να εντείνετε τις προσπάθειές σας, πριν είναι πολύ αργά.

4. Επιλέξτε σωστά

Μπορεί να είναι αυτονόητο για κάποιους να το γυρίσουν στα φρούτα και τα λαχανικά όταν βρίσκονται σε δίαιτα, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που απλά αλλάζουν σε προϊόντα διαίτης, που όχι μόνο δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα, αλλά είναι και βλαβερά για την υγεία.

Γεμίστε την καθημερινότητά σας με λαχανικά, όπως το μπρόκολο, με όσπρια, όπως οι φακές, με φρούτα, όπως τα μούρα και τα αχλάδια, ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα, ψάρια, όπως ο σολωμός, ροφήματα όπως το πράσινο τσάι και για γλυκό προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα και ξεχάστε τη λευκή ζάχαρη. Τέλος, αποφεύγετε τις τροφές που σας φουσκώνουν και για τον ίδιο λόγο λιγοστέψτε και το αλάτι. 

5. Χρησιμοποιήστε το σώμα σας σωστά

Γυμναστείτε με όποιο τρόπο σας βολεύει, όποια στιγμή της ημέρας θέλετε και με ασκήσεις που δεν σας κάνουν να βαριέστε. Είναι σημαντικό να βρίσκετε ενδιαφέρον στη σωματική άσκηση για να μην την παρατήσετε εύκολα. Ενδυναμώστε τη μυική σας μάζα, για να καίτε περισσότερες θερμίδες και ενισχύστε το μεταβολισμό σας για να καίτε κι άλλες θερμίδες. Το σώμα μας είναι το καλύτερο εργαλείο που μας έδωσε η φύση, γι’ αυτό μην το αφήνετε να πηγαίνει χαμένο.