10 εναλλακτικές χρήσεις της μπύρας

mpures
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Έχουμε μιλήσει για τα πλεονεκτήματα του να πίνεις την μπύρα, αλλά το φοβερό με το κεχριμπαρένιο αυτό ποτό, είναι ότι τα πλεονεκτήματα επεκτείνονται και εκτός την κατανάλωσής του. Η μπύρα έχει πλήθος άλλων χρήσεων και το ότι οι περισσότεροι προτιμούμε να την πίνουμε είναι και αυτό χαρακτηριστικό του πόσο καλή είναι!

1. Έχει πυροσβεστικές ιδιότητες

Αν και δεν έχει την αποτελεσματικότητα του πυροσβεστήρα, ελλείψει του τελευταίου, ένα κουτάκι ή μπουκάλι μπύρα μπορεί να βοηθήσει στην ανεπιθύμητη περίπτωση της φωτιάς. Απλά ανακινείστε το και ψεκάστε με τον αφρό την εστία της φωτιάς. Έχετε υπόψη σας πως είναι πιο αποτελεσματικό με μικρές εστίες φωτιάς, ενώ πολλοί κουβαλάνε στο αμάξι ένα κουτάκι μπύρα  για την περίπτωση ανάφλεξης ή για την περίπτωση... που δεν θα βρίσκουν περίπτερο ανοιχτό.

2. Λουστείτε με αυτή

Ρίξτε ένα φλιτζάνι μπύρα σε ένα  κατσαρολάκι και βράστε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να βράζει μέχρι η ποσότητα να φτάσει το ¼ της αρχικής, καθώς με αυτό τον τρόπο αφαιρείται το αλκοόλ που έχει την τάση να ξηραίνει τα μαλλιά. Αφήστε τη μπύρα να κρυώσει και ανακατέψτε τη με ένα φλιτζάνι από το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε. Λουστείτε με το μείγμα και ξεπλύνετε όπως κάνετε πάντα. Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν έξτρα λάμψη και στιλπνότητα.

3. Προσανατολιστείτε

Έστω ότι έχετε χαθεί στη μέση του δάσους και έχετε στη διάθεσή σας μόνο ένα κουτάκι μπύρα, μια βελόνα ραψίματος, ένα μικρό μπολ και ένα μεταξωτό γυναικείο εσώρουχο και πρέπει άμεσα να βρείτε τον προσανατολισμό σας, καθώς νυχτώνει και οι λύκοι αλυχτούν.

Αρχικά, ρίξτε λίγη από τη μπύρα στο μπολ (μην τη ρίξετε όλη, μπορεί το κόλπο να μην πιάσει και να έχετε ανάγκη από λίγο αλκοόλ για να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους του δάσους). Στη συνέχεια, μαγνητίστε τη βελόνα με το εσώρουχο ενεργοποιώντας τον στατικό ηλεκτρισμό και αφήστε τη να επιπλεύσει πάνω στη μπύρα και όταν μετά από  λίγο «ηρεμήσει» στην επιφάνεια της μπύρας θα δείχνει την κατεύθυνση Βορρά και Νότου.

4. Αντιμετωπίζει την αϋπνία

Ο λυκίσκος που περιέχεται στην μπύρα λειτουργεί σαν χαλαρωτικό βοηθώντας στις αϋπνίες. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν απευθείας το άνθος του λυκίσκου και το τοποθετούν κοντά στο μαξιλάρι τους για να εκμεταλλευτούν την ηρεμιστική του μυρωδιά.

5. Ανακουφίζει από τα στομαχικά προβλήματα

Η ανθρακούχος μπύρα έχει τις ίδιες καταπραϋντικές ιδιότητες στο ανάστατο στομάχι, όπως και οποιοδήποτε άλλο ανθρακούχο ρόφημα. Επιπλέον το αλκοόλ που περιέχει βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο. Μπορεί, ωστόσο, να μην υπάρχει κάποια ιατρική έρευνα να το επιβεβαιώνει αυτό, αλλά δεν είναι λίγοι που το εξασκούν και ανακουφίζονται από αυτή την τακτική. Προσέχετε μόνο στην περίπτωση γαστρίτιδας ή ελκους, καθώς το αλκοόλ μπορεί να ερεθίσει περισσότερο.

6. Αντιμετωπίζει το ροχαλητό

Η διαδικασία είναι απλή και το καλό που θα κάνετε στο σύντροφό σας μεγάλο. Αρχικά, βρείτε ένα μπλουζάκι με τσέπη πουκαμίσου. Στην τσέπη, βάλτε ένα κουτάκι μπύρας και ασφαλίστε το στη θέση με μια παραμάνα. Όταν πέσετε για ύπνο, φορέστε το μπλουζάκι ανάποδα. Οι έρευνες δείχνουν πως ροχαλίζουμε περισσότερο όταν είμαστε ξαπλωμένοι ανάσκελα, ενώ το κουτάκι της μπύρας στην πλάτη σας θα σας εμποδίζει να γυρίσετε, παραμένοντας πάντα πλάγια και έτσι θα ροχαλίζετε σαφώς λιγότερο.

7. Δαμάζει τα ατίθασα μαλλιά

Μερικές σταγόνες μπύρας είναι αρκετές για να δαμάσουν τις ατίθασες τρίχες της κεφαλής σας. Χρησιμοποιήστε τη μπύρα σαν αφρό χτενίσματος, αρκεί να μην το παρακάνετε.

8. Κάνετε μασάζ

Πάρτε ένα κουτάκι μπύρας και χρησιμοποιείστε το αυτούσιο για να κάνετε μόνοι σας μασάζ στον εαυτό σας. Κάντε μασάζ στα πέλματά σας, στηριχτείτε σε ένα τοίχο και με τη βοήθεια της μπύρας κάντε μαλάξεις στην πλάτη σας και με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιήστε το κουτάκι για τους γλουτούς, τους μηρούς και τον αυχένα σας. Η πίεση που ασκείται χαλαρώνει τους μύες και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

9. Λειτουργεί σαν ποντικοπαγίδα

Βάλτε σε στρατηγικά σημεία του σπιτιού, μικρά δοχεία με μπύρα και μια μικρή ράμπα που θα οδηγεί στη μπύρα. Τα ποντίκια ελκύονται από τη μυρωδιά της μπύρας, ανηφορίζουν τη ράμπα, πέφτουν μέσα στην πισίνα απο μπύρα, πίνουν και μετά μεθυσμένα αδυνατούν να βγουν από την «πισίνα» και παγιδεύονται εκεί. Σατανικό.

10. Κάντε μπάνιο με μπύρα

Σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό, ρίξτε και ένα μπουκάλι μπύρα. Η μπανιέρα θα αφρίσει εντυπωσιακά, ενώ η μαγιά θα ενυδατώσει ιδανικά το δέρμα σας. Μείνετε στη μπανιέρα για 20 λεπτά και μετά σκουπιστείτε χωρίς να ξεπλυθείτε με νερό πρώτα. Μην φοβάστε ότι θα μυρίζετε μπύρα, αν θεωρήσουμε ότι σας απασχολεί κάτι τέτοιο. Δεν θα μυρίζετε μπύρα, αλλά σαν φρεσκοψημένο ψωμί. Και πάλι η μαγιά δηλαδή θα έχει κάνει το θαύμα της.