Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα

gunaika-troei-ntomata
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Είστε κατά του solarium, αλλά σας αρέσει το βαθύ μαύρισμα; Το σοκολατένιο χρώμα περνάει από το πιάτο σας. Οι επιστήμονες λένε πως όταν τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, έχετε πιο δυνατά μαλλιά και νύχια και πιο λαμπερή επιδερμίδα. Το clickatlife.gr σας προτείνει τις καλύτερες για να εντυπωσιάσετε on the beach.

Ντομάτες

Είναι νόστιμες, υγιεινές και σας προστατεύουν από το ερύθημα.Οι δερματολόγοι συμφωνούν πως όταν τρώτε φρούτα κα λαχανικά, που έχουν κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, αποκτάτε πιο εύκολα ένα φυσικό, ομοιόμορφο μαύρισμα.

Αγγούρι

Είναι ένα από τα πιο «ενυδατικά» λαχανικά, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 95%. Περιέχει  βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, που βοηθούν στην ανακούφιση του δέρματος από ενοχλήσεις και οιδήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, χρησιμοποιείται συχνά για τα πρησμένα μάτια και τα εγκαύματα.

Σπανάκι

Το σπανάκι και το αγριολάχανο περιέχουν μεγάλες ποσότητες β καροτίνης, που βοηθούν την όψη της επιδερμίδας και ενισχύουν το φυσικό μαύρισμα, σύμφωνα με αμερικανούς διατροφολόγους.

Καρότα

Περιέχουν 87% νερό και μεγάλες ποσότητες  σε β-καροτένιο. Ενυδατώνουν το δέρμα και σας βοηθούν να μαυρίσετε ομοιόμορφα.  Έχει βρεθεί ακόμη πως  τα συστατικά τους έχουν αντικαρκινική δράση για το δέρμα.

Βερίκοκα

Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος, όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος.

Σκούρα πράσινα λαχανικά

Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα τρία λαχανικά που βοηθούν σημαντικά στην παραγωγή μελανίνης.

Γλυκοπατάτες

Περιέχουν το ισχυρό αντιοξειδωτικό καροτίνη που σας βοηθάει να μαυρίσετε, χωρίς να ιδρώσετε. Σε μια έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ζητήθηκε από κάποιους μαθητές να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν β καροτίνη για μήνες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες, είχαν πιο βαθύ, φυσικό μαύρισμα.

Eλαιόλαδο

Για την καλύτερη απορρόφηση του β-καροτένιου από τον οργανισμό, πρέπει να συνοδεύετε τις τροφές και ιδιαίτερα τα λαχανικά με ελαιόλαδο. Ακόμη μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα, γιατί το β-καροτένιο είναι ευαίσθητο και χάνεται όταν τα τρόφιμα αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.