Έξυπνοι τρόποι να φάτε πρωτεΐνη, με το πρωινό σας

proino
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και το clickatlife.gr σας προτείνει κάποιους εύκολους τρόπους να εντάξετε σ’ αυτό πρωτεΐνες, αποκτώντας ενέργεια, που δε φαντάζεστε. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο...

Οι πρωτεΐνες είναι το βασικό δομικό στοιχείο του οργανισμού μας. Η ονομασία της λέξης προέρχεται από το ρήμα "πρωτεύω". Και μόνο από την ετυμολογία αντιλαμβάνεστε την εξαιρετική σημασία που έχουν οι πρωτεΐνες για την υγεία μας. Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να πρωτεύσετε και να πάρετε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά; Η καλή μέρα, από το πρωινό φαίνεται.

Γιαούρτι

Αποτελεί ένα από τα καλύτερα βοηθήματα σ’ ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους και παράλληλα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες Α και D. Αν το εντάξετε στο πρωινό σας, τα οστά σας θα δυναμώσουν και τα μαλλιά σας θα φαίνονται υγιή και λαμπερά.

Γκουάβα

To ξέρατε ότι η κόκκινη γκουάβα μπορεί να αντικαταστήσει τη ντομάτα, σε περίπτωση που έχετε αλλεργία; Μια κούπα προσφέρει 4.21 γρ. πρωτεΐνης. Μπορείτε να τη φάτε σκέτη ή σε φρουτοσαλάτα και είναι το τέλειο πρωινό για εσάς που σέβεστε τη γραμμή σας.

 

Βρώμη

Μια κούπα βρασμένης βρώμης περιέχει 5.33 γραμμάρια πρωτεΐνης. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής και για πρωινό. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.

Αυγά

«Φάε τ’ αυγό σου» φωνάζουν όλες οι μαμάδες που γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια τροφή  πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά. Είναι μια παρεξηγημένη τροφή, που επι της ουσίας δεν παχαίνει: Ένα μεγάλο αυγό περιέχει  70 με 80 θερμίδες, ενώ παρέχει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε πρωτεΐνη και πολύτιμα μέταλλα, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β12).

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]