Πώς θα αντιμετωπίσετε τα πρησμένα μάτια;

matia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Εάν δεν μπορείτε να γλιτώσετε από τον κακής ποιότητας ύπνο, που αυτή θα έπρεπε να ήταν η προτεραιότητά σας, και ταλαιπωρήστε εκτός από τις αϋπνίες, και από πρησμένα μάτια το πρωί, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανακουφίσετε τα μάτια σας από την ταλαιπωρία και να απαλλάξετε τον εαυτό σας από την έννοια της πρωινής σας εικόνας.

Οι συνταγές είναι δοκιμασμένες, σπιτικές και η δροσιά που προσφέρουν οι περισσότερες κάνει πολύ καλό στην πρησμένη περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια.

Την πρώτη σίγουρα την έχετε ήδη δοκιμάσει, ενώ σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας και μια δοκιμή και οι υπόλοιπες έξι:

1. Αγγούρια
Μια από τις συνηθέστερες και πιο γνωστές θεραπείες των πρησμένων ματιών είναι το αγγούρι, καθώς τα αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που περιέχει, καταπολεμούν την κοκκινίλα, το πρήξιμο και την ενόχληση που προκαλούνται από το πρήξιμο.
Το αγγούρι ακόμα, έχει δροσιστικές ιδιότητες που περιορίζουν την περαιτέρω διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, καθώς και το συνεπαγόμενο πρήξιμο.
Κόψτε το αγγούρι σε φέτες και βάλτε σε κάθε μάτι από μια φέτα, για 30 λεπτά. Εναλλακτικά, πολτοποιήστε στο μπλέντερ 2-3 αγγούρια, στραγγίξτε τον πολτό, αφήστε τον στο ψυγείο για 20 λεπτά και με τη βοήθεια ενός βαμβακιού τοποθετήστε λίγο από τον πολτό σε κάθε μάτι. Αφήστε τον να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

2. Ωμές πατάτες
Οι ωμές πατάτες είναι πολύ καλό υποκατάστατο του αγγουριού, καθώς αποτελούν φυσική πηγή συστατικών που βοηθούν στην απομάκρυνση του περισσευούμενου νερού από την περιοχή κάτω από τα μάτια.
Κόψτε λεπτές φέτες πατάτας και τοποθετήστε τις στα μάτια σας για τουλάχιστον 10 λεπτά ή εναλλακτικά, τρίψτε στον τρίφτη του τυριού την πατάτα, βάλτε την σε τουλπάνι και αφήστε το (γεμισμένο τουλπάνι) στα μάτια σας για περίπου 10-15 λεπτά.

3. Κρύο και πλήρες γάλα
Τα λιπαρά στοιχεία που έχει το πλήρες γάλα, ανακουφίζουν από το πήξιμο των ματιών, εξαιτίας του συνδυασμού πρωτεϊνών, αμινοξέων, γαλακτικού οξέος, βιταμίνης Α και D. Για τη συγκεκριμένη θεραπεία των πρησμένων ματιών, ποτίστε μια καθαρή πετσέτα με παγωμένο γάλα και αφήστε τη πάνω στα μάτια σας για περίπου 15 λεπτά.

4. Φακελάκια τσαγιού
Η τανίνη, που περιέχουν οι περισσότερες ποικιλίες τσαγιού, περιορίζει τη διαστολή των αιμοφόρων αγείων στην περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια, βοηθώντας έτσι στην ανακούφιση από το πρήξιμο.
Σε μια κούπα ζεστό νερό, βάλτε δυο φακελάκια τσαγιού και μετά από λίγο, βγάλτε τα.  Αφήστε τα να κρυώσουν και τοποθετήστε ΤΑ στα μάτια σας για 15-30 λεπτά. Για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και πιο σφιχτό δέρμα στην περιοχή των ματιών, επαναλάβετε τη διαδικασία για 1-2 φορές την εβδομάδα.

5. Ασπράδια αυγών
Τα ασπράδια των αυγών, έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν το πρήξιμο στα μάτια, να περιορίζουν την εξάπλωση της φλεγμονής και της φλόγωσης και να ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.
Όσον αφορά τη χρήση τους στη θεραπεία των ματιών, χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα πιάτο και με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με δάχτυλά σας, απλώστε τα στα μάτια σας. Αφήστε το ασπράδι για 10-15 λεπτά, και αφού στεγνώσει, ξεπλύνετε καλά με νερό.

6. Κρύο νερό
Το κρύο νερό δρα σαν αγγειοσυστολέας στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, περιορίζοντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του δέρματος κάτω από τα μάτια. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα βρέξτε μια πετσέτα με παγωμένο νερό, στραγγίξτε από αυτήν το πολύ νερό και αφήστε τη πάνω στα μάτια σας για μερικά λεπτά. Επαναλάβετε για όσο κρίνετε εσείς ότι το χρειάζεστε.

7. Παγωμένο κουτάλι
Το κόλπο είναι παλιό, αλλά πάντα αποτελεσματικό. Έχει την ίδια δράση με το κρύο νερό και αν θέλετε καλά αποτελέσματα καλό είναι να αφήσετε τα κουτάλια για μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί, βάλτε το ένα κουτάλι σε κάθε μάτι, ενώ για διευκόλυνση μπορείτε να το τυλίξετε με ένα κομμάτι ύφασμα, αν σας ενοχλεί η απευθείας επαφή.