Νέα εφαρμογή της Google φωτογραφίζει τις θερμίδες

fagito-fotografia
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Πλέον θα ξέρετε πόσες θερμίδες πρόκειται να καταναλώσετε απλά φωτογραφίζοντς το φαγητό πριν το καταναλώσετε. Η πολυαναμενόμενη εφαρμογή της Google θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, και για ιατρικούς σκοπούς.

Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει πόσο της μόδας είναι να τραβάει κάποιος φωτογραφία το φαγητό που ετοιμάζεται να φάει στο σπίτι ή σε κάποιο εστιατόριο και να το ανεβάζει στα social media πριν καν δοκιμάσει την πρώτη μπουκιά. Σύντομα, από όλες αυτές τις φωτογραφίες, η Google θα μπορεί να υπολογίζει τις θερμίδες του γεύματος και να βγάζει ένα τελικό αποτέλεσμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η νέα αυτή εφαρμογή θα μπορεί να ανιχνεύσει τις θερμίδες ακόμη και μέσα από τα φίλτρα του Instagram.

Πρόσφατα, η Google επιβεβαίωσε ότι το τεχνικό artificial intelligence προσωπικό της ασχολείται με αυτή την εφαρμογή, ενώ το όλο project έχει τίτλο Im2Calories.

Η εφαρμογή φαίνεται πως θα συνδυάζει την οπτική ανάλυση με την αναγνώριση σχήματος και μοτίβου και οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιεί θα φτάσουν να είναι εξαιρετικά ακριβείς στα αποτελέσματά τους. 

Ο σκοπός αυτής της εφαρμογής είναι να διευκολύνει όσους μετρούν τις μερίδες και τις θερμίδες τους, ενώ θα φανεί χρήσιμη και στην ιατρική κοινότητα, που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο έρευνας.

Σύντομα, λοιπόν, πριν ακονίσετε τα μαχαιροπίρουνά σας για να επιτεθείτε στο πιάτο με τα αγαπημένα σας εδέσματα, η Google θα μπορεί να σας πει με ακρίβεια πόσες θερμίδες σας την έχουν…στημένη στη γωνία.