Πώς θα καταπολεμήσετε τη δυσκοιλιότητα;

toualeta
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα πρόβλημα χρόνιο για πολλούς ανθρώπους που μπορεί να προκληθεί από πληθώρα αιτίων. Ανεξάρτητα όμως από το αίτιο, το πρόβλημα αυτό είναι αποδεδειγμένα αρκετά ενοχλητικό και επηρεάζει την καθημερινή μας διάθεση και ενέργεια.

Δείτε, με ποιους τρόπους μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Πιείτε πολύ νερό

Το σώμα μας χρειάζεται περίπου 2-2,5 λίτρα υγρών ημερησίως, τα οποία μπορείτε να προσλάβετε τόσο από το νερό όσο και από όλα τα μη αλκοολούχα ροφήματα και ποτά, όπως ο καφές, το γάλα, το τσάι, οι χυμοί και τα αναψυκτικά. Όλα αυτά τα υγρά, μεταφέρουν τις άχρηστες ουσίες και κάνουν τα κόπρανα πιο μαλακά. Παράλληλα ενισχύουν την κινητικότητα του εντέρου, βοηθώντας το να κάνει περισταλτικές κινήσεις, ενεργοποιώντας έτσι την κένωση

Καταναλώστε λάδι

Το ελαιόλαδο είναι πραγματικά θαυματουργό για την καλή λειτουργία του εντέρου. Μην το παραλείπετε επομένως από τα γεύματά σας καθώς είναι μια πραγματική υπερτροφή. Προσθέστε μια κουταλιά λάδι στη σαλάτα σας και στα φαγητά και επωφεληθείτε από τις θαυματουργές ιδιότητές του.

Φάτε μέλι

Πέρα από ιδιαίτερα θρεπτικό, το μέλι βοηθά σημαντικά το έντερο. Τα πρεβιοτικά συστατικά που περιέχει συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Μια έξυπνη λύση για να ενσωματώσετε το μέλι στην καθημερινή σας διατροφή είναι να πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι ζεστό νερό με μια κουταλιά μέλι.

Καταναλώστε φρούτα και δημητριακά

Αυξήστε την καθημερινή κατανάλωση φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην αποκατάσταση της εντερικής λειτουργίας. Βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες (όπως μήλα, καρότα, φράουλες, εσπεριδοειδή, όσπρια, βρώμη), οι οποίες φαίνεται να συμβάλλουν ως ένα βαθμό στην αντιμετώπιση του προβλήματος και κυρίως αδιάλυτες φυτικές ίνες (όπως δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά, σιτάρι, δαμάσκηνα και άλλα φρούτα).