Φυσική προστασία των μαλλιών από τον ήλιο

sun-hair
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Τα μαλλιά καταπονούνται αρκετά από την έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας απειλούν την λαμπερή και υγιή εικόνα των μαλλιών, γ΄αυτό ελάτε να τα προστατεύσουμε φυσικά.

Αν δεν έχετε ήδη αποκτήσει τη συνήθεια, ξεκινήστε να φοράτε καπέλο. Αν νιώθετε ότι δεν σας κολακεύουν τα καπέλα, αυτό σίγουρα δεν είναι δικαιολογία για να αφήσετε τα μαλλιά σας στην τύχη τους. Χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ φουλάρι ή δέστε γύρω από το κεφάλι σας σαν τουρμπάνι το παρεό. Μάλιστα αυτή η επιλογή είναι ακόμη καλύτερη αφού προστατεύεται επιπλέον ο ευαίσθητος σβέρκος και τα αυτιά σας.

Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι και ψεκάστε τα μαλλιά σας φροντίζοντας να κάνετε συχνές επαναλήψεις μετά τις βουτιές. Μια άλλη λύση είναι η εξής: αναμείξτε υγρό αντηλιακό με νερό και γεμίστε το ειδικό εξάρτημα/δοχείο για ψέκασμα που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετς.

Μην παραλείπετε την ενυδάτωση των μαλλιών σας μετά το μπάνιο και το λούσιμο. Χρησιμοποιήστε κρέμες με πυκνή σύνθεση ή ακόμη καλύτερα τα προϊόντα εκείνα conditioner που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα. Ιδιαίτερα ενυδατικά μάλιστα είναι και τα λάδια για μαλλιά που επιπλέον χαρίζουν όμορφο άρωμα και απαλή υφή στα μαλλιά. Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι τις ημέρες που τα μαλλιά σας είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και το θαλασσινό νερό, γιατί έτσι αφυδατώνονται ακόμη περισσότερο.