8 τρόποι να εμπλουτίσετε το σοκολατούχο γάλα

sokolatouxo-gala
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Δώστε μια υγιεινή χροιά στο σοκολατούχο γάλα ή δοκιμάστε περίεργους συνδυασμούς για εσάς, με τις παρακάτω ιδέες.

Αν το σκέτο γάλα δεν σας προκάλεσε ποτέ το (γευστικό) ενδιαφέρον και το προτιμάτε με λίγη γεύση σοκολάτας, όπως ακριβώς το πίνουν τα παιδιά σας, ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε. Δείτε πώς να πάρετε έξτρα οφέλη από αυτό, αλλά και πώς να του χαρίσετε εμπλουτισμένη και διαφορετική γεύση, που θα σας κάνει να το λαχταράτε ακόμη περισσότερο από τα παιδιά σας. Από τις παρακάτω προτάσεις, κάποιες είναι πιο υγιεινές κι άλλες όχι τόσο, γι’ αυτό κάντε τους πειραματισμούς σας με μέτρο.

Κανέλα

Ίσως ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς για όσους αγαπούν την κανέλα, καθώς μπορεί να μετατρέψει το γάλα σε λίγο πιο πικάντικο και αρωματικό. Συν τοις άλλοις, τα οφέλη της κανέλας είναι αρκετά και επεκτείνονται σε θέματα ακμής, ενώ όπως είναι γνωστό έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς να αξιοποιήσετε την κανέλα με διάφορους τρόπους.

Φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι

Ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν. Εν προκειμένω, το πορτοκάλι δίνει μια φρουτώδη γεύση στο γάλα και το εμπλουτίζει με βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό. Θα χρειαστεί, όμως, να στύψετε ένα ολόκληρο πορτοκάλι για να καταφέρετε να το γευτείτε.

Καυτερή σάλτσα

Δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες καυτερής σάλτσας μέσα στο ρόφημα. Θα δείτε ότι θα αποκτήσει μια πιο κρεμώδη υφή και η γεύση του θα περάσει σε άλλο επίπεδο.

Παγάκια με σοκολατούχο γάλα και μπισκότο

Δοκιμάστε να γεμίσετε τις παγοθήκες σας με σοκολατούχο γάλα και κομματάκια μπισκότου. Αφήστε τα να παγώσουν και χρησιμοποιήστε τα την επόμενη φορά στο γάλα σας. Μπορεί να μην έχουν να σας προσφέρουν έξτρα βιταμίνες, αλλά σίγουρα σίγουρα θα κάνουν το γάλα σας πιο λαχταριστό.

Συμπυκνωμένο γάλα

Με την προσθήκη λίγου συμπυκνωμένου γάλακτος, το σοκολατούχο σας θα γίνει έξτρα γλυκό και κρεμώδες. Δοκιμάστε το (χωρίς να παρασυρθείτε)!

Εκχύλισμα βανίλιας

Αυτή η επιλογή θα δώσει ένα άρωμα σαν κέικ στο γάλα σας, συν του ότι η βανίλια περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Αυτό, όμως, που πρέπει να προσέξετε είναι να μην ρίξετε πολλή ποσότητα. Στην πραγματικότητα χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα, απλώς για το άρωμα.

Αλάτι

Λίγο πασπάλισμα αλατιού θα σας χαρίσει έναν υπέροχο συνδυασμό αλμυρού-γλυκού, ενώ μπορείτε να προσθέσετε το αλάτι σας αλά μαργαρίτα style στο στόμιο του ποτηριού. Επειδή η προσθήκη αλατιού καθημερινά δεν είναι υγιεινή συνήθεια, κρατήστε την ιδέα αυτή για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Μέλι

Το μέλι στο κρύο σοκολατούχο γάλα δεν θα μπορέσει να ενσωματωθεί εύκολα, να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Αν, όμως, φτιάξετε το δικό σας σοκολατούχο ή κακάο και το προτιμήσετε ζεστό, μια κουταλιά μέλι θα του χαρίσει βιταμίνες, θα σας απαλλάξει από την επιλογή της ζάχαρης και θα του δώσει υπέροχη, γλυκιά γεύση.

Τα οφέλη του σοκολατούχου γάλακτος

Σίγουρα η κατανάλωσή του χρειάζεται μέτρο, καθώς πρόκειται για ένα γλυκό ρόφημα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά δεν σημαίνει ότι δεν παρουσιάζει οφέλη για τον οργανισμό σας. Συγκεκριμένα, το σοκολατούχο γάλα (με χαμηλά λιπαρά) παρέχει ασβέστιο στον οργανισμό, έχει βρεθεί ότι συύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Strenght and Conditioning Research βελτιώνει τις επιδόσεις, αυξάνει τους μυς και μειώνει το λίπος μετά την άσκηση, ενώ σας χαρίζει ενέργεια.