Οι Sinister Sisters μεταφέρουν το ελληνικό design στο Λονδίνο

sinister-sisters
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το agency στρατηγικής επικοινωνίας και χονδρικής πώλησης για fashion και lifestyle brandsSinister Sisters εγκαινιάζει τo πρώτo του showroom από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2015 με ελληνικά brands στo πλαίσιo των δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.

Τι είναι το Sinister Sisters

Πρόκειται για ένα agency που υποστηρίζει επιλεγμένες εταιρείες μόδας, design και lifestyle αποκλειστικά από την Ελλάδα, αναδυόμενες αλλά και καθιερωμένες, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και την ευρύτερη διεθνή. Ορμώμενες απο το δυνατό κύμα δημιουργικότητας στο χώρο του πολιτισμού, της μόδας και του design που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οι Sinister Sisters, Κωνσταντίνα Βουλημενέα και Μυρτώ Αγγελίδου, δημιούργησαν μια πλατφόρμα με σκοπό να τοποθετήσουν το ελληνικό design στο προσκήνιο της διεθνούς αγοράς. Έτσι έχουν επιμεληθεί το Showroom σε ύφος concept store με ελληνικά brands και στοχεύουν στη χονδρική πώληση. Τα συμμετέχοντα brands ποικίλουν: από Ready To Wear (Parthenis, We are Still Bold and Beautiful), αξεσουάρ (Salty Bag), αντικείμενα (A Future Perfect) έως και lifestyle (Ohhhmydog).

Η Κωνσταντίνα έχει εμπειρία πάνω από δέκα χρονια σε μάρκετινγκ και επικοινωνία και έχει συνεργαστεί με εταιρίες, όπως Cottweiler, Head Sportswear, Pentland Brands (ellesse), Issa, Diet Coke και Moet Hennessy. Η Μυρτώ έχει εργαστεί πάνω από δώδεκα χρόνια στο χώρο του retail και buying σε εταιρείες, όπως Harvey Nichols, Zadig & Voltaire, Diesel , Glassworks και Fena. Το Sinister Sisters λειτουργει υπό την αιγίδα του brand communications studio Sinister&Co. Ας δούμε τα συμμετέχονται brands και το έργο τους. 

A Future Perfect / Homeware & Design objects
Το A Future Perfect είναι ένα concept brand που ιδρύθηκε στην Αθήνα από δύο αρχιτέκτονες. Αντλώντας έμπνευση από τα ταξίδια, το αστικό περιβάλλον και την καθημερινή ζωή, οι AFP δημιουργούν συλλογές που περιλαμβάνουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης για το σπίτι, όπως σουβέρ και πιάτα, αλλά και χρήσιμα αξεσουάρ, όπως θήκες tablet και σημειωματάρια. Τα προϊόντα του AFP - που κατασκευάζονται σε μικρά εργαστήρια στην περιοχή της Αθήνας - έχουν σκοπό να προσδώσουν πρακτική και αισθητική αξία σε καθημερινές συνήθειες, με μια δόση χιούμορ και ευρηματικότητας.

Ohhhmydog / Pet accessories
Το Ohhhmydog είναι το πρώτο ελληνικό project που αφορά στην ολιστική προσέγγιση της σχέσης του ανθρώπου με τα κατοικίδια. Η συλλογή αποτελείται από οδηγούς και κολλάρα με ιδιαίτερο design, καθώς και αξεσουάρ, κρεβατάκια και παιχνίδια σχεδιασμένα με χιούμορ και εκκεντρικότητα. Είναι χειροποίητη, κατασκευασμένη στην Αθήνα από οικολογικά και φυσικά υλικά, πολύ συγκεκριμένης αισθητικής, επιμελημένη από ανθρώπους που λατρεύουν τα ζώα προκειμένου να τους διευκολύνουν την καθημερινότητα προσδίδοντάς τους στύλ.

Parthenis / Ready To Wear
H Parthenis παρουσιάζει στο διεθνές κοινό μία επιμελημένη συλλογή από premium basics και κομμάτια εμπνευσμένα από το σχεδιαστικό της αρχείο. Ο Δημήτρης Παρθένης άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα το 1970. Το 1979 ακολούθησε η Μύκονος που αναμφισβήτητα υπήρξε τεράστια πηγή έμπνευσης για το δημιουργό, αλλά και το πρώτο βήμα για την παγκόσμια αναγνώρισή του. Σήμερα, το look Parthenis, κάτω από τη δημιουργική καθοδήγηση της Ορσαλίας Παρθένη, παραμένει διαχρονικό, minimal, με unisex αντίληψη, καθαρά λιτή ελληνική αισθητική και άψογη ποιότητα.

Salty Bag / Accessories
H Salty Bag ξεκίνησε το ταξίδι της το 2013 από την Κέρκυρα με ένα πολύ συγκεκριμένο και μοναδικό concept: την κατασκευή τσαντών, fashion και travel αξεσουάρ από παροπλισμένα (upcycled) ιστιοπλοϊκά πανιά. Το team της Salty Bags, λάτρεις της ιστιοπλοΐας, απόγονοι του Οδυσσέα, δημιουργούν αντικείμενα, καθημερινά, απλά και εύχρηστα, που διαθέτουν ξεχωριστή ταυτότητα και ύφος και κυρίως μία ιστορία βγαλμένη μέσα από τις θάλασσες.

We Are Still Bold and Beautiful / Ready to Wear
Η We are still bold & beautiful ή ΒΒ ιδρύθηκε το 2013 στα Χανιά της Κρήτης, όπου και παράγει τα προϊόντα της. Οι συλλογές τους συνδυάζουν την παραδοσιακή μέθοδο της μεταξοτυπίας με μία urban άποψη. Το αποτέλεσμα είναι basics, όπως t-shirts, κορμάκια, φορέματα και shorts με μοναδική χιουμοριστική αισθητική και συχνά unisex. Εμπνέονται από το διαδίκτυο, το τοπίο της Κρήτης, τα ελληνικά ήθη και τις προκαταλήψεις, οτιδήποτε επιστημονικό. Μετατρέποντας απλά αντικείμενα σε παράδοξα μοτίβα καθιστούν τα ρούχα τους κάτι μοναδικό.

Photo: Matt Hass

Info
Sinister Sisters SS16 Showroom
16-18 Σεπτεμβρίου 2015
Flat 1, 45 Broadwick Street
London, W1F 9QW

Website
Facebook
Instagram