Μαγειρέψαμε με το marathos.gr και ιδού το αποτέλεσμα

marathos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την καινούργια υπηρεσία που μας προσφέρεται από το marathos.gr, η οποία υπόσχεται να μας σώσει από την ταλαιπωρία του «τι να μαγειρέψω σήμερα» και τα ψώνια στο σούπερ-μάρκετ και μας τα στέλνει όλα… πακέτο.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε μια νέα επιχειρηματική ιδέα, η οποία θέλει να μας «σώσει» από τα delivery και να μας βάλει να μαγειρέψουμε μόνοι μας, υγιεινά, δίνοντάς μας την ιδέα, αλλά και φέρνοντάς μας τη συνταγή και όλα τα υλικά στις ποσότητες που θα μας χρειαστούν στο σπίτι! Ό,τι καλύτερο γι’ αυτούς που δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο και ονειρεύονται να έχουν όλα τα υλικά απλωμένα μπροστά τους, όπως ακριβώς τα βλέπουν στις εκπομπές μαγειρικής. Έτσι, λοιπόν, απευθυνθήκαμε στο marathos.gr.

Το marathos.gr είναι ένα νέο online κατάστημα που στέκεται στο πλευρό της… πολυάσχολης νοικοκυράς, του φοιτητή και όποιου θέλει να σταματήσει να τρέφεται από καταλόγους σουβλατζίδικων και να αρχίσει να δημιουργεί τα δικά του πιάτα, με υλικά εποχής, βιολογικά λαχανικά, όλα διαλεγμένα ένα προς ένα, στις ποσότητες που απαιτεί η συνταγή, έτσι ώστε να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο, έτοιμα για συνταγές σχεδιασμένες από τον σεφ και το διατροφολόγο της ομάδας. Κι όλα αυτά με δωρεάν παράδοση.

Πριν λίγες ημέρες έφτασε και το δικό μας πακέτο, με μια ξεχωριστή συνταγή για πένες με φρέσκο σπανάκι και ρικότα, ένα γευστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ πιάτο που «απενοχοποιεί» τα ζυμαρικά. Τις συνταγές μπορείτε να τις διαλέξετε εσείς ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ανάμεσα σε 8 προτεινόμενες που κάθε εβδομάδα αλλάζουν.

Το καλό είναι ότι όσοι προσέχετε τη διατροφή σας και τις θερμίδες, μπορείτε να επιλέξετε λαμβάνοντας υπόψη σας τα διατροφικά στοιχεία (θερμίδες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, χοληστερόλη) που αναγράφονται σε κάθε συνταγή ή αν είστε αρχάριοι, να δοκιμάσετε εύκολες και γρήγορες συνταγές, κοιτάζοντας το χρόνο μαγειρέματος και το βαθμό δυσκολίας τους. Όλα τα παραπάνω συνοδεύουν κάθε συνταγή στο site για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε, αλλά και αυτή που θα σας έρθει στο σπίτι, την οποία μπορείτε να κρατήσετε στο αρχείο σας (αν και δεν αναφέρει τις ακριβείς ποσότητες). Μαζί με όλα αυτά, μάλιστα, σας ενημερώνει για το τι είδους κρασί μπορεί να συνοδεύσει το πιάτο σας, έτσι ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή και να φτιάξετε –γιατί όχι- το τέλειο δείπνο για δύο, για τρεις, για τέσσερις...

Η συνταγή και τα υλικά έφυγαν, λοιπόν, από τον σεφ και το διατροφολόγο του marathos.gr κι έφτασαν στα χέρια μας. Όλα τα υλικά, από το φινόκιο και το σπανάκι, μέχρι το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο ήταν αεροστεγώς κλεισμένα, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να τα φυλάξετε για 1-2 ημέρες, αν δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα την ημέρα που θα τα λάβετε.

Ανοίξαμε τα υλικά μας κι ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συνταγής, όπου, μάλιστα, μας έδινε και κάποια tips μαγειρέματος, όπως ότι το φρέσκο κρεμμύδι δίνει μια «σπιρτάδα» στη γεύση που δεν τη δίνει το ξερό κρεμμύδι, γι’ αυτό σε κάποιες συνταγές καλό είναι να χρησιμοποιούνται και τα δύο. Κι όπως είναι φυσικό, μας είχαν στείλει και τα δύο, όλα ψιλοκομμένα και στις ποσότητες που χρειαζόμασταν.

Βράσαμε τις πένες, τσιγαρίσαμε τα κρεμμύδια, το φινόκιο, το σκόρδο, μαγειρέψαμε το σπανάκι, σβήσαμε με κρασί και τα αναμείξαμε μαζί με την ελαφριά και κρεμώδη ρικότα, πασπαλίζοντάς τα και με τυρί τριμμένο και καρύδια. Ιδού το αποτέλεσμα.

Μέσα σε 25 λεπτά είχαμε μπροστά μας 2 γενναίες μερίδες πένες με φρέσκο σπανάκι και ρικότα και όλη η κουζίνα ήταν μαζεμένη, αφού δεν χρειάστηκε ούτε να ψιλοκόψουμε, ούτε να πλύνουμε τίποτα –εκτός από τις συσκευασίες, τις οποίες ξεπλύναμε για να μπορέσουμε να ανακυκλώσουμε στη συνέχεια. Κι όσο για τις τιμές, κυμαίνονται από 4,5 ευρώ/μερίδα, μέχρι 10 ευρώ, ανάλογα με τη συνταγή.

Το marathos.gr σίγουρα μας έκανε να αναπροσδιορίσουμε την έννοια του delivery και να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να έρθει φαγητό στο σπίτι. Κι εμείς, μάλλον θα επιλέξουμε αυτόν που δεν έχει να κάνει με έτοιμα πιάτα αγνώστου προέλευσης υλικών, αλλά με φρέσκα υλικά και δημιουργία. Αφήστε που αυτές οι κόκκινες φακές με γάλα καρύδας και κάρυ της επόμενης εβδομάδας φαίνονται άκρως λαχταριστές…

Τζούλια Τασώνη