Λίγη σοκολάτα στην εγκυμοσύνη κάνει καλό

sokolata-egkumosuni
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Δεν χρειάζεται να ξεχάσετε τη σοκολάτα για τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης. Απεναντίας, σε μικρές ποσότητες μπορεί να σας κάνει καλό.

Αν είστε από αυτές που η λιγούρα για σοκολάτα αυξάνεται στην εγκυμοσύνη, τότε οι ειδικοί είναι στο πλάι σας. Παλιότερη μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου Yale στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών το έχει αποδείξει άλλωστε, αφού οι ειδικοί βρήκαν ότι η θεοβρωμίνη, ένα χημικό στη σοκολάτα υγείας, μπορεί να προστατέψει τις γυναίκες από την προεκλαμψία (υπέρταση που προκαλείται από την εγκυμοσύνη).

Σύμφωνα με τη μελέτη, μάλιστα, οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα θεοβρωμίνης είχαν 69% μικρότερη πιθανότητα ν' αναπτύξουν προεκλαμψία, σε σχέση με αυτές με τα χαμηλότερα επίπεδα.

Πρώιμες έρευνες σε ενήλικες έχουν δείξει ότι η θεοβρωμίνη βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην ανακούφιση από το στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα, κάτι που βοηθάει και στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, αρκεί να παραμένει σε λογική κατανάλωση, όπως π.χ. 30 γραμμάρια σκούρας σοκολάτας ή μια κούπα ζεστό κακάο.